loading...

srijeda, 7. prosinca 2016.

Medene kocke

MEDENE KOCKE
POTREBNO JE
ZA KORU
150 g margarina, 2 šolje vode, 2 šolje šećera, 3 šolje brašna, 3 kašike kakaoa, 2 kesice vanilin šećera, 2 kesice praška za pecivo, 2 kašike ruma
ZA FIL 
500 ml sojinog mleka, 4 kašike skrobnog brašna, kašika šećera, 4 kašike meda, 250 g margarina
ZA GLAZURU 
150 g posne čokolade, kašika meda, 80 g margarina  


PRIPREMA
Umutite mikserom šećer s otopljenim margarinom i vodom, dodajte sve ostale sastojke za koru i sve dobro sjedinite. Sipajte u veći dobro podmazan pleh i na 180 stepeni ispecite tanku koru. Ohlađenu koru podelite na dva dela. Brašno razmutite u malo sojinog mleka, a preostalo mleko zagrevajte sa šećerom i medom. U poluzagrejano mleko sipajte razmućeno skrobno brašno i kuvajte fil dok se ne zgusne. Kada se ohladi, dodajte margarin penasto umućen sa vanilin šećerom. Nafilujte koru i preko stavite drugu koru. Kolač prelijte glazurom od čokolade i ukrasite po želji. Dobro ohlađen kolač isecite na kocke.


Izvor:zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar