Sastojci
- Tijesto
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- sol
- 1 jaje
- 2 žlice mlijeka
- 100 g maslaca
Priprema
- 1.Na podlogu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo. U sredini načinite udubinu i u nju stavite šećer, vanilin šećer, sol, jaje, mlijeko i hladan maslac izrezan na komadiće. Sve umijesite u glatko tijesto. Ako je premekano, ostavite neko vrijeme na hladnom mjestu. Razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika 35 x 45 cm.
- 2.Za nadjev pomiješajte orahe, šećer, rum, 1/2 žumanjka i bjelanjak s toliko mlijeka da dobijete mazivu smjesu. Razmažite je ujednačeno na razvaljano tijesto. Savijte s dulje strane i stavite u namašćen prstenasti kalup. Možete i sami oblikovati krug i peći na običnom plehu - oblik neće biti savršen, ali okus hoće.
- 3.Pola žumanjka i žličicu mlijeka razmutite i premažite kolač. Nožem zarežite na površini kolača cik-cak liniju 2-3 milimetra duboko.
- 4.Pecite u pećnici oko 40 minuta na 200°C.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar