loading...

subota, 31. prosinca 2016.

Novogodišnji vjenčić none Nevenke



Sastojci

  • Tijesto
  • 300 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 100 g šećera
  • vanilin šećer
  • sol
  • jaje
  • 2 žlice mlijeka
  • 100 g maslaca
  • Priprema

    1. 1.
      Na podlogu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo. U sredini načinite udubinu i u nju stavite šećer, vanilin šećer, sol, jaje, mlijeko i hladan maslac izrezan na komadiće. Sve umijesite u glatko tijesto. Ako je premekano, ostavite neko vrijeme na hladnom mjestu. Razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika 35 x 45 cm.  
    2. 2.
      Za nadjev pomiješajte orahe, šećer, rum, 1/2 žumanjka i bjelanjak s toliko mlijeka da dobijete mazivu smjesu. Razmažite je ujednačeno na razvaljano tijesto. Savijte s dulje strane i stavite u namašćen prstenasti kalup. Možete i sami oblikovati krug i peći na običnom plehu - oblik neće biti savršen, ali okus hoće. 
    3. 3.
      Pola žumanjka i žličicu mlijeka razmutite i premažite kolač. Nožem zarežite na površini kolača cik-cak liniju 2-3 milimetra duboko. 
    4. 4.
      Pecite u pećnici oko 40 minuta na 200°C. 

Nema komentara:

Objavi komentar