ROLAT OD SUVOG VOĆA
POTREBNO JE
400 g ražanog brašna, 200 g pšeničnog brašna, 350 ml mlake mineralne vode, 250 g suvih krušaka, 125 g suvih šljiva, 125 g suvih kajsija, 125 g suvih smokvi, 250 g badema i oraha, 30 g kvasca, 6 supenih kašika ruma, 5 kašika meda, kašika šećera, prstohvat cimeta, đumbira, muskatnog oraščića, soli, šećer u prahu za posipanje.
PRIPREMA
Kruške ostavite da prenoće u vodi, pa ih u toj istoj vodi sutradan kuvajte 30 minuta. Obe vrste brašna pomešajte, dodajte im šećer, kvasac i zalijte mineralnom vodom. Ostavite da odstoji 15 minuta. Umesite testo, dodajte mu med, prstohvat soli, tri kašike ruma, preostalu mineralnu vodu i premesite. Neka odstoji na toplom mestu sat vremena. Bademe, orahe i ostalo suvo voće isecite na kockice, pomešajte sa suvim grožđem, zalijte s preostale tri kašike ruma i dodajte testu. Na stolu posutom brašnom testo podelite na dva dela i napravite dva rolata. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoje još 30 minuta. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko sat vremena. Pre serviranja ohladite i pospite šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar