loading...

utorak, 13. prosinca 2016.

Raspucani keksi od čokolade



Sastojci

  4 osobe
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 80 g maslaca
  • jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • mala žlica praška za pecivo
  • malo soli
  • šećer u prahu
  • Priprema

    1. 1.
      Za početak je potrebno zagrijati maslac i u njemu otopiti čokoladu,zatim ostavite da se malo ohladi .
    2. 2.
      Pomiješati jaja i šećer,dodati brašno koje je prethodno pomiješano s praškom za pecivom,kakaom i soli.Zatim dodati smjesu od čokolade (iz 1.koraka) i zamijesiti tijesto. Tijesto treba biti najmanje 1 h u hladnjaku,ili ga još bolje ostavite preko noći u hladnjaku. Ako tijesto bude pretvrdo ostavite ga na sobnoj temperaturi dok malo ne omekša kako bi mogli  raditi kuglice
       
    3. 3.
      Od tijesta oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer u prahu. U tepsiju stavite  papir za pečenje i posložite svoje keksiće.
    4. 4.
      Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva i pecite keksiće 15 minuta. Kada se ispeku , ostavite ih da se oohlade i spremite ih u zatvorenu posudu kako bi što duže bili meki.

    Posluživanje

    Keksiće možete poslužiti uz kavu ili čaj. Mi ih znamo zapakirati u prozirni celofan i darovati ih nekome kao mali znak pažnje.
  • Izvor.colinarka.

Nema komentara:

Objavi komentar