Sastojci
4 osobe- Kore:
- 5 jaja
- 160 gr šećera
- 2 kašike Kakako u prahu Dolcela
- 70 gr Glatkog brašna Podravka
- kašičica Praška za pecivo Dolcela
Priprema
- Priprema kore:
- 1.Odvojiti žumanjce od bjelanca i umutiti pjenasto žumanjce sa 5 kašika šećera. Posebno umutiti bjelance sa ostatkom šećera u čvrst snijeg. Brašno, kakao i prašak za pecivo sjediniti i dodati smjesi žumanjaka. Na kraju kašikom lagano dodati i snijeg od bjelanjaka dok se sve ne sjedini.
- 2.U pripremljeni pleh veličine 35x30 cm usuti tijesto i peći u pećnici na 180 stepeni oko 20 minuta. Ohladiti i prerezati na pola. Odstraniti krajeve kora.
- Priprema fila:
- 1.Od 300 ml mlijeka i 5 kašika šećera i pudinga od vanilije skuhati puding i ostaviti da se ohladi. Istim postupkom napraviti i puding od čokolade u koji dodate i čokoladu.
- 2.Umutiti pjenasto maslac sa šećerom u prahu i dodati pola maslaca u ohladjeni puding od vanilije a ostatak u puding od čokolade.
- 3.Filovati kolač prvo sa filom od vanilije, zatim sa filom od čokolade. Na kraju umutiti šlag i ukrasiti kolač sa šlagom. Za dekoraciju posuti naredanom čokoladom.
Izvor:coolinarka.com
- Fil:
- 600 ml mlijeka
- 10 kašika šećera
- 1 vrećica Pudinga od vanilije Dolcela
- 1 vrećica pudinga od čokolade Dolcela
- 50 gr čokolade za kuhanje
- 250 gr omekšalog putera/maslaca
- 5- kašika šećera u prahu
- 1 vrećica šlaga
Nema komentara:
Objavi komentar