loading...

petak, 9. prosinca 2016.

Čoko-vanilin kocke


Sastojci

  4 osobe
  • Kore:
  • jaja
  • 160 gr šećera
  • 2 kašike Kakako u prahu Dolcela
  • 70 gr Glatkog brašna Podravka
  • kašičica Praška za pecivo Dolcela
  • Priprema

    1. Priprema kore:
    2. 1.
      Odvojiti žumanjce od bjelanca i umutiti pjenasto žumanjce sa 5 kašika šećera. Posebno umutiti bjelance sa ostatkom šećera u čvrst snijeg. Brašno, kakao i prašak za pecivo sjediniti i dodati smjesi žumanjaka. Na kraju kašikom lagano dodati i snijeg od bjelanjaka dok se sve ne sjedini.
    3. 2.
      U pripremljeni pleh veličine 35x30 cm usuti tijesto i peći u pećnici na 180 stepeni oko 20 minuta. Ohladiti i prerezati na pola. Odstraniti krajeve kora.
    4. Priprema fila:
    5. 1.
      Od 300 ml mlijeka i 5 kašika šećera i pudinga od vanilije skuhati puding i ostaviti da se ohladi. Istim postupkom napraviti i puding od čokolade u koji dodate i čokoladu.  
    6. 2.
      Umutiti pjenasto maslac sa šećerom u prahu i dodati pola maslaca u ohladjeni puding od vanilije a ostatak u puding od čokolade.
    7. 3.
      Filovati kolač prvo sa filom od vanilije, zatim sa filom od čokolade. Na kraju umutiti šlag i ukrasiti kolač sa šlagom. Za dekoraciju posuti naredanom čokoladom. 
    Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar