Sastojci
4 osobe- korice
- 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
- ili za pravljenje korica
- 5 kom žumanaca
- 200gr šećera
- 1 kom Vanilin šećer Dolcela
- oko 700 gr brašna
- 1/3 kašičice sode bikarbone
- 150-160gr maslaca
- 200ml mleka
Priprema
- 1.mleko staviti sa šećerom da se zagreje do vrenja.ubaciti mlevene orahe i jako promešati.dok je još vrelo dodati margarin i mutiti mikserom dok fil ne postane penast i vazdušast.ako bi posnu varijantu, mleko se zameni vodom.
- 2.korice filovati prohlađenim filom.zadnju ostaviti bez fila, blago pritisnuti pa kad se torta potpuno ohladi, ili tek sutradan preliti glazurom.glazura može biti od belog fondana u koji se ubaci ekstrat maline, ili:prah šećer umutiti sa snegom od belanceta , da bude gust i teško se razliva,dodati nekoliko kapi soka limuna , dodati ekstrat maline pa preliti preko torte.
- 3.
postupak za pravljenje kora
moram napomenuti da je torta na slici pravljena od gotovih korica, a u čast moje mame poklanjam vam njen recept i postupak pravljenja korica.žumanca i šećer umutiti dodati maslac, vanilu, sjediniti,dodati sodu bikarbonu,dodati prvo dve trećine brašna, oko 500 gr, pa postepeno dodavati ostatak brašna i mleko.važno je da testo bude mekano taman da se lepo razviju korice.testo podeliti na 8 delova, razviti kore na peki papirima demenzija oko 30*25.peći ih na okrenutom plehu u pećnici na umerenoj temperaturi (oko 160 stepeni).pečene kore slagati jednu na drugu sa papirom pokriti krpom i blago pritisnuti plehom.kada su sve korice pečene, po hladjenju filovati ih.
Posluživanje
pravi dragulj medju kolačima- 3.
Izvor'coolinarka.com- 1.
- glazura od fondana
- 400gr gotovog belog fondana
- malo ekstrakt maline
- glazura od šećera
- 3 kom belanaca umućenih u šam
- prah šećer
- limun sok
- ekstrat maline
Nema komentara:
Objavi komentar