Sastojci
- Tijesto
- 125 grama otopljenog maslaca
- 5 decilitara toplog mlijeka
- 1 1/2 decilitara Šećera ( kristal)
- prstohvat soli
- 14-15 decilitara Pšenično glatko brašno Podravka
- 1 kvasac sviježi
- 1 žličica mljevenog kardamoma
Priprema
Tijesto:
Umiješati kvasac u mlačno mlijeko i otopljen maslac.Dodati tomu šećer, sol, brašno i žličicu mljevenog kardamoma (može i bez). dobro umijesiti tijesto i pustiti da se diže na toplom 20 minuta.Nadjev:
Omekšali maslac, sećer i cimet povežite zajedno.Rolanje rolica:
Tijesto podijelite na pola, razvaljajte na debljinu 1cm. Namažite nadjevom i rolajte. Svaku roladu izrežite na 20 komada i pustite da se dižu još 30 minuta na pladnju za pečenje. premažite jajem i pospite šećerom prije pečenja. pecite u pećnici na 250 stupnjeva 5-7 minuta.
Posluživanje
Poslužite tople uz čašu mlijeka, kave ili čaja :)- Izvor:coolinarka.com
- Nadjev
- 75 grama omekšalog maslaca
- 3/4 decilitra Šećera ( kristal)
- 2,5 žlice Cimeta mljevenog Podravka
Nema komentara:
Objavi komentar