loading...

nedjelja, 4. prosinca 2016.

Cinnamon rools

Sastojci

  • Tijesto
  • 125 grama otopljenog maslaca
  • 5 decilitara toplog mlijeka
  • 1 1/2 decilitara Šećera ( kristal)
  • prstohvat soli
  • 14-15 decilitara Pšenično glatko brašno Podravka
  • kvasac sviježi
  • 1 žličica mljevenog kardamoma
  • Priprema

    1. Tijesto: 

      Umiješati kvasac u mlačno mlijeko i otopljen maslac. 
      Dodati tomu šećer, sol, brašno i žličicu mljevenog kardamoma (može i bez). dobro umijesiti tijesto i pustiti da se diže na toplom 20 minuta. 


    2. Nadjev: 

      Omekšali maslac, sećer i cimet povežite zajedno.  
    3. Rolanje rolica: 

      Tijesto podijelite na pola, razvaljajte na debljinu 1cm. Namažite nadjevom i rolajte. Svaku roladu izrežite na 20 komada i pustite da se dižu još 30 minuta na pladnju za pečenje. premažite jajem i pospite šećerom prije pečenja. pecite u pećnici na 250 stupnjeva 5-7 minuta. 

    Posluživanje

    Poslužite tople uz čašu mlijeka, kave ili čaja :) 
  • Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar