loading...

četvrtak, 1. prosinca 2016.

Torta za velika slavlja

Sastojci

  40 osoba
  • KORA SA VISNJAMA x2:
  • Belanca
  • Kasika secera
  • Kasika mlevenih oraha
  • Prasak za pecivo
  • Kasika brasna
  • 250gr Visnja

  • KORA KAKAO:
  • Jaja
  • Kasika secera
  • kasika brasna
  • Kasika mlevenih oraha
  • `Prasak za pecivo
  • Kasike kakao praha

  • ZUTA KORA:
  • Jaja
  • Kasike secera
  • Kasike brasna
  • Prasak za pecivo

  • KORA SA ORASIMA x2:
  • Jaja
  • Kasika secetra
  • Kasika brasna
  • Kasika mlevenih oraha
  • Prasak za pecivo

  • ZUTI FIL:
  • 12 zumanaca
  • 1L Mleka
  • Kasika secera
  • 250gr Margarina
  • Pudinga od vanile
  • Kasika brasna
  • Vanilin secera

  • COKOLADNI FIL
  • 12 Jaja
  • 450gr Secera u prahu
  • 250gr Margarina
  • 300gr Cokolada za kuvanje
  • 400gr Mlevenog keksa

  • SLAG KREM:
  • 400ml Mleka
  • Kesice slag krema
  • 150gr mlevene plazme

  • DEKORACIJA
  • Kesica slaga
  • 850ml Mleka
  • Slag fiksa
  • Priprema

    1. 1.
      PECI 6 KORA
      Za pripremu svake kore belanca mutimo odvojeno sa polovinom secera u sneg,Ostali secer mutimo sa zumancima.Kada sve lepo umutimo,belancima dodamo umucenoa zumanca(u prvu koru neidu zumanca).Zatim dodamo brasno i prasak za pecivo prethodno pomesani u cinijici (u drugu koru i kakao prah).Kada to lepo sjedinimo dodajemo mlevene orahe ili visnje,i obavezno mesati varjacom,nikako mikserom.
      Kore peci na pek papiru,na temperaturi 180' odprilike oko 12-20min.Zavisi da li su visnje punije vode i da li su orasi suvi,kore odmah vaditi i iz pleha i skidati papir.

  • 2.
    1.FIL Cokoladni:
    1.Otopiti cokoladu na pari i pomesati sa umucenim margarinom (margarin smo umutili penasto sa 250gr secera u prahu)sve lepo sjediniti.
    2.Umutiti penasto zumanca i dodati ih prethodnoj umucenoj smesi.
    3.Mutimo belanca sa 200gr secera sve dok nedobijemo cvrst sneg,kada smo sve umutili pomesamo sve zajedno da dobijemo kompaktnu glatku masu.
    4.Dodamo mleveni keks oko 400gr (bevita)ali sve zavisi od keksa koliko upija dodajemo onoliko koliko nam treba da masa bude cvrsta da mozemo da filujemo i premazemo tortu,fil ce sa dodatno stvrdnuti u frizideru i keks ce upiti.

  • 3.
    2.FIL zuti:
    Staviti 700ml mleka da zavri i dodati prethodno pomesanu smesu(300ml mleka 12 zumanca-ostali od prve kore,secer,vanil secer, brasno i puding od vanile.)Kuvati fil isto kao puding,kad se potpuno ohladi dodati margarin i umutiti.

    1. 4.
      3.FIL slag krem:
      Umutiti slag krem sa mlekom po uputstvu(ili kiselom vodom) i dodati mleveni keks.


    2. 5.
      Filovanje;
      1SPRAT:
      Kora sa visnjama,cokoladni fil,zuti fil,slag krem,zuta kora,crni fil,zuti fil,slag krem,kora od oraha,zuti fil,cokoladni fil,slag krem,kora od kaka,zuti fil,slag krem cokoladni fil premazati celu tortu.
      2.SPRAT:
      ostale dve kore iseci po zelji za drugi sprat,polovina,trecina ili neki oblik.
      Kora,zuti fil,cokoladni,slag krem,kora cokoladni fil,zuti fil,slag krem,kora zuti fil cokoladni fil,slag krem,Kora i premazati sa cokoladnim filom celu tortu.
  • 6.
    Dekoracija slag(ako koristimo slag zbog velicine ukrasavanja obavezno slag fiks) ili fondan... Prijatno...
  • Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar