loading...

četvrtak, 1. prosinca 2016.

Posni išleri


POTREBNO JE
180 g biljnog margarina, 100 g šećera u prahu, 100 g pečenih mlevenih lešnika, 200 g brašna, džem od kajsija
ZA GLAZURU
250g šećera u prahu, 100 g posne čokolade za kuvanje, pola čaše vode, kašika biljnog margarina

PRIPREMA
Testo zamesite i ostavite pola sata da odstoji u frižideru. Razvijte ga do debljine od 0,5 cm, izvadite pogačice modlom i pecite na podmazanom plehu na 180 stepeni, da blago porumene. Za glazuru ušpinujte šećer s vodom, sklonite s vatre, dodajte rendanu čokoladu i margarin, pa mutite dok se ne ohladi. Džemom spajajte po dve pogačice i svaku umačite u glazuru od čokolade.


Izvor:zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar