loading...

utorak, 29. studenoga 2016.

Švedska krempita

                Izuzetan spoj višanja, lisnatog testa i slatke                            pavlake. Fotografija i recept Švedske krempite                        Verice Borić.

Sastojci:
  • 3 kore lisnatog testa ( debljinu odredite sami, da li ćete od 500 gr praviti tri tanke ili od 750 gr tri klasične )
  • 1,5 l soka od višanja ( sok od višanja možete dobiti kada se otope višnje pa im dodate vode, ili koristiti domaći sok od višanja, u svakom slučaju onaj koji imate )
  • 3 pudinga od vanile ( 120 gr )
  • 5 kašika šećera
  • 1 l slatke pavlake
  • 300 gr višanja
Priprema:
Kore razvući na pleh od rerne, nešto malo manje, izbockati pa staviti da se na 200 stepeni ispeku.
Tako uraditi sa sve tri.
Umutiti puding, šećer i malo soka od višanja a ostatak soka staviti da provri.
Kad provri zakuvati i mešati, pa odmah zatim dodati i višnje i sve mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku kao šlag.
Slagati kora, fil od višanja, pa slatka pavlaka i tako do kraja.
Slagati sve u pleh sa podignutim ivicama.
OStaviti da se dobro ohladi pa seći u kocke i služiti.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar