Sastojci
- Za beze podlogu od cokolade,bjelanjaka i secera
- 6 bjelanjaka
- 300 g secera
- 3 zlice kakaa u prahu, prosijanog
- 1 zlica balzamickog octa ili crvenog vinskog octa
- 50 gr cokolade za kuhanje, sitno narezane
- Za preljev:
- 500 ml punomasnog slatkog vrhnja
- 500 gr malina
- 2-3 zlice grubo naribane cokolade za kuhanje
Priprema
- 1.Pecnicu ugrijte na 180 stupnjeva, a lim oblozite papirom za pecenje. Prije na papiru nacrtajte krug velicine 23 cm, koristite veci lim. npr. onaj od pecnice!
- 2.Tucite bjelanjke dok se ne pocnu stvarati glatki vrhovi, pa utucite secer, zlicu po zlicu dok beze smjesa ne postane kruta i sjajna. Pospite kakaom, poprskajte octom i nasjeckanom cokoladom. Potom vrlo njezno mijesajte dok kakao sve ne prozme. Stavite na lim za pecenje u obliku debelog kruga promjera 23 cm, pa zagladite sa strane i povrsinu. Stavite u pecnicu i smjesta smanjite na 150 stupnjeva, te pecite oko sat do sat i petnaest. Kad je pecena, podloga bi morala biti hrskava po rubovima i sa strane , i suha na povrsini, ali ako prstima pritisnete sredinu, morali biste osjetiti naznake mekoce. Iskljucite pecnicu i pustite da se beze kora ohladi u malo otvornoj pecnici.
- 3.Evo, kako beze kora mora izgledati “Beze kora
- 1.
- 4.Da ne pomislite da vam kora nije uspjela, ona MORA ovako izgledati, hrskava i ispucala izvana, a prekrasna i socna iznutra!
- 5.Kada ste spremni posluziti,prebacite koru na veliki, ravan tanjur. Tucite slatko vrhnje da bude gusto, ali ipak mekano, pa ga razmazite po povrsini te po njemu razbacajte maline. Grubo naribajte cokoladu, tako da dobijete kovrcice, a ne komadice, jer ne zelite prikriti raskosnu boju i oblik malina, pa ih nasumice pospite po gornjoj plohi, a dio, sto ionako ne mozete izbjeci, pustite da padne po rubovima tanjura.
- 6.Kolicina za 8-10 osoba!
- 7.Jos nekoliko fotkica, jer ova torta je kad se zavrsi vrlo fotogenicna!
- 4.
Nema komentara:
Objavi komentar