loading...

srijeda, 23. studenoga 2016.

Bečke kocke sa lješnjacima


Sastojci

  • Za biskvit
  • 150g čokolade za kuhanje ili
  • 3 žlice kakaa
  • jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca ili margarina
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 velike žlice oštrog brašna
  • 150 g mljevenih prženih lješnjaka
  • Priprema

    1. 1.
      Od bjelanjaka napraviti snjeg.
      U posebnoj posudi mješati žumanjke i šećer, zatim dodati maslac sobne temperature ili ga u mikrovalnoj malo zagrijte da bude kremast.
      Otopite čokoladu i dodajte u smjesu, ja uvijek dam kakao,  zatim brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo. Sve dobro izmješajte pa dodajte snjeg od bjelanjaka i lagano izmješajte sve sastojke.
      Ja pečem u okruglom za tortu fi26 koji namažem samo dno maslacem i obilno pospem brašnom, a stranice ne mažem da se biskvit zaljepi u toku pečenja.  Ili u tepsiji  cca 20*32 cm
      Peči u prethodno zagrijanoj pećnici 180 stupnjeva oko 20 minuta.
    2. 2.
      Dok se peče kolač napravimo preljev. Izlomiti čokoladu u vrhnje i lagano zagrijavamo dok se sva čokolada ne otopi.
      Ostaviti da se malo prohladi prije nego preljev ljevate po biskvitu.
    3. 3.
      Pečeni kolač preliti sa 1 dl vode i tako vruč preliti preljevom od vrhnja i čokolade. Kalup malo protrest, lagano da mjehurići nestanu i ostaviti da se potpuno ohladi, najbolje preko noći.

    Posluživanje

    Najbolje je poslužiti uz dobro društvo i kavicu.!!!
  • Izvor:www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar