Sastojci
- Za biskvit
- 150g čokolade za kuhanje ili
- 3 žlice kakaa
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 g maslaca ili margarina
- 1/2 praška za pecivo
- 2 velike žlice oštrog brašna
- 150 g mljevenih prženih lješnjaka
Priprema
- 1.Od bjelanjaka napraviti snjeg.U posebnoj posudi mješati žumanjke i šećer, zatim dodati maslac sobne temperature ili ga u mikrovalnoj malo zagrijte da bude kremast.Otopite čokoladu i dodajte u smjesu, ja uvijek dam kakao, zatim brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo. Sve dobro izmješajte pa dodajte snjeg od bjelanjaka i lagano izmješajte sve sastojke.Ja pečem u okruglom za tortu fi26 koji namažem samo dno maslacem i obilno pospem brašnom, a stranice ne mažem da se biskvit zaljepi u toku pečenja. Ili u tepsiji cca 20*32 cmPeči u prethodno zagrijanoj pećnici 180 stupnjeva oko 20 minuta.
- 2.Dok se peče kolač napravimo preljev. Izlomiti čokoladu u vrhnje i lagano zagrijavamo dok se sva čokolada ne otopi.Ostaviti da se malo prohladi prije nego preljev ljevate po biskvitu.
- 3.Pečeni kolač preliti sa 1 dl vode i tako vruč preliti preljevom od vrhnja i čokolade. Kalup malo protrest, lagano da mjehurići nestanu i ostaviti da se potpuno ohladi, najbolje preko noći.
Posluživanje
Najbolje je poslužiti uz dobro društvo i kavicu.!!!- 1.
- Izvor:www.coolinarka.com
- Za preljev
- 400 g čokolade za kuhanje
- 500 ml slatkog vrhnja
Nema komentara:
Objavi komentar