Sastojci
- 2 jaja
- 130 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- naribana narančina korica
- naribana limunova korica
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- 150 g brašna
- 1 Kompot marelica light Podravka
- 1 Puding Vanilin Dolcela
- 350 ml mlijeka
- 2 žlice šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema
- 1.Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
- 2.Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- 3.Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
- 4.Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
- 5.Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
- 6.Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
- 7.Na topli puding posložite polovice marelica.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.Savjet
Umjesto pudinga možete koristiti i kremu za torte Dolcela.- 1.
Izvor:
Www.coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar