loading...

srijeda, 23. studenoga 2016.

Kolač "jaje na oko"

                       Imenom, ali i izgledom, ovaj kolač podsjeća na jedno posve drugo jelo. Tek nešto skuplji od običnoga jajeta pečenoga na oko, zabavit će vas izgledom i razveseliti okusom.



Sastojci

  • jaja
  • 130 g šećera
  • Vanilin šećer Dolcela
  • naribana narančina korica
  • naribana limunova korica
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • Prašak za pecivo Dolcela
  • 150 g brašna
  • Kompot marelica light Podravka
  • Puding Vanilin Dolcela
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja 
  • Priprema

    1. 1.
      Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
    2. 2.
      Na kraju dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
    3. 3.
      Pripremjeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (veličine 35×45 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
    4. 4.
      Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje.
    5. 5.
      Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.
    6. 6.
      Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
    7. 7.
      Na topli puding posložite polovice marelica.

    Posluživanje

    Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.

    Savjet

    Umjesto pudinga možete koristiti i kremu za torte Dolcela.

















































Izvor:
Www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar