Sastojci
- 200 ml jogurta
- 1 čaša šećera
- ½ čaše ulja
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 2 jaja
- 2 čaše Oštrog brašna Podravka
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- 200 g Nadjeva od višanja Podravka
- Za posipavanje:
- šećer u prahu
Priprema
-
U dubljoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. -
Nakon toga umiješajte jogurt, brašno pomiješano s praškom za pecivo i ulje. -
U namašćen i pobrašnjen pleh (35×20 cm) izlijte pripremljenu smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta. -
Pleh izvadite iz pećnice, a po tijestu rasporedite nadjev od višanja. Vratite ga u pećnicu i nastavite peći još 15 minuta.
Posluživanje
Pečeni kolač dobro ohladite i prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Savjet
Po želji u tijesto možete dodati malo naribane narančine ili limunove korice.-
Izvor:www.coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar