BISKVIT
- 1.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- 2.
Kalup za tortu pobrašnite.
- 3.
Brašno prosijte s praškom za pecivo.
- 4.
Žumanjke i šećer izmiksajte i dodajte maslac narezan na listiće, dobro izradite.
- 5.
Dodavajte malo po malo brašna.
- 6.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i kuhačom ih umiješajte u smjesu sa brašnom.
- 7.
Gustu smjesu iskrenite u kalup i pecite cca 15 do 20 minuta, provjerite čačkalicom.
- 8.
Biskvit ohladite, maknite ga iz kalupa, stavite na tanjur na kojem ćete ga poslužiti i oko njega stavite prsten od kalupa.
KREMA OD LIMUNA
- 9.
Iscijedite sok od jednog limuna.
- 10.
Mlijeko zakuhajte.
- 11.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte.
- 12.
Želatinu otopite sa vodom i ostavite 10 minuta da nabubri.
- 13.
Mlijeko lagano dolijevajte smjesi sa žumanjcima, ali cijelo vrijeme lagano miksajte i na kraju dodajte limunov sok.
- 14.
Kad smjesu jednolično izmiksate, vratite na vatru i kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući dok se ne zgusne.
- 15.
Maknite sa vatre i stavite da se hladi u posudu sa hladnom vodom.
- 16.
Umiješajte želatinu koju ste otopili na laganoj vatri i ostavite da se smjesa ohladi i stavite ju na desetak minuta u hladnjak.
- 17.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom ukoliko je potreban i lagano mu umiksajte kremu od jaja i limuna.
- 18.
Kremu istresite na biskvit oko kojeg ste stavili prsten od kalupa, poravnajte i stavite u hladnjak.
MOUSSE OD MALINA
- 19.
Maline koje ste oprali i osušili (ako koristite zaleđene, stavite ih u cjediljku da se dobro iscijedi suvišna tekućina) i 50 g šećera izmiksajte štapnim mikserom ili multipraktikom, pa procijedite od suvisnih kostica.
- 20.
Želatinu promiješajte sa 3 žlice dobivenog pirea i ostavite da stoji 10 tak minuta.
- 21.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom.
- 22.
Bjelanjke istucite na pari ( na skroz laganoj vatri) i dodajte preostalih 50 g šećera, i miksajte ih par minuta na pari, maknite sa pare i miksajte još par minuta.
- 23.
Smjesu sa želatinom takodjer otopite na pari ili u posudici na vatri i dodajte ostalom pireu od malina, dobro promiješajte.
- 24.
Dodajte pire sa želatinom u istučeni šlag, promiješajte kuhačom i malo po malo dodavajte snijeg od bjelanjaka i sve lagano promiješajte drvenom kuhačom.
- 25.
Iskrenite na kremu od limuna i stavite u hladnjak na par sati ili preko noći.
DEKORACIJA
- 26.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite sa vanilin šećerom i šlag fixom i nanesite na cijelu tortu.
CRVENE BOBICE
- 27.
Šećer u prahu prosijte, umiješajte limunov sok i malo crvene boje, stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje, odrežite malu rupicu i na pek papir štrcajte male kuglice, ostavite da se osuše i poslažite ih na tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar