loading...

ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Limunkasta malinolina

                     Krema od limuna, mousse.                                     od  malina i sve to na sočnom                               biskvitu…

Sastojci


  • Crvene bobice
  • šećer u prahu
  • sok od limuna
  • crvena jestiva boja
  • Priprema

    1. BISKVIT
    2. 1.
      Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
    3. 2.
      Kalup za tortu pobrašnite.
    4. 3.
      Brašno prosijte s praškom za pecivo.
    5. 4.
      Žumanjke i šećer izmiksajte i dodajte maslac narezan na listiće, dobro izradite.
    6. 5.
      Dodavajte malo po malo brašna.
    7. 6.
      Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i kuhačom ih umiješajte u smjesu sa brašnom.
    8. 7.
      Gustu smjesu iskrenite u kalup i pecite cca 15 do 20 minuta, provjerite čačkalicom.
    9. 8.
      Biskvit ohladite, maknite ga iz kalupa, stavite na tanjur na kojem ćete ga poslužiti i oko njega stavite prsten od kalupa.
      KREMA OD LIMUNA
    10. 9.
      Iscijedite sok od jednog limuna.
    11. 10.
      Mlijeko zakuhajte.
    12. 11.
      Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte.
    13. 12.
      Želatinu otopite sa vodom i ostavite 10 minuta da nabubri.
    14. 13.
      Mlijeko lagano dolijevajte smjesi sa žumanjcima, ali cijelo vrijeme lagano miksajte i na kraju dodajte limunov sok.
    15. 14.
      Kad smjesu jednolično izmiksate, vratite na vatru i kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući dok se ne zgusne.
    16. 15.
      Maknite sa vatre i stavite da se hladi u posudu sa hladnom vodom.
    17. 16.
      Umiješajte želatinu koju ste otopili na laganoj vatri i ostavite da se smjesa ohladi i stavite ju na desetak minuta u hladnjak.
    18. 17.
      Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom ukoliko je potreban i lagano mu umiksajte kremu od jaja i limuna.
    19. 18.
      Kremu istresite na biskvit oko kojeg ste stavili prsten od kalupa, poravnajte i stavite u hladnjak.
      MOUSSE OD MALINA
    20. 19.
      Maline koje ste oprali i osušili (ako koristite zaleđene, stavite ih u cjediljku da se dobro iscijedi suvišna tekućina) i 50 g šećera izmiksajte štapnim mikserom ili multipraktikom, pa procijedite od suvisnih kostica.
    21. 20.
      Želatinu promiješajte sa 3 žlice dobivenog pirea i ostavite da stoji 10 tak minuta.
    22. 21.
      Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom i šlag fixom.
    23. 22.
      Bjelanjke istucite na pari ( na skroz laganoj vatri) i dodajte preostalih 50 g šećera, i miksajte ih par minuta na pari, maknite sa pare i miksajte još par minuta.
    24. 23.
      Smjesu sa želatinom takodjer otopite na pari ili u posudici na vatri i dodajte ostalom pireu od malina, dobro promiješajte.
    25. 24.
      Dodajte pire sa želatinom u istučeni šlag, promiješajte kuhačom i malo po malo dodavajte snijeg od bjelanjaka i sve lagano promiješajte drvenom kuhačom.
    26. 25.
      Iskrenite na kremu od limuna i stavite u hladnjak na par sati ili preko noći.
      DEKORACIJA
    27. 26.
      Vrhnje za šlag čvrsto istucite sa vanilin šećerom i šlag fixom i nanesite na cijelu tortu.
      CRVENE BOBICE
    28. 27.
      Šećer u prahu prosijte, umiješajte limunov sok i malo crvene boje, stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje, odrežite malu rupicu i na pek papir štrcajte male kuglice, ostavite da se osuše i poslažite ih na tortu.

    Posluživanje

    Limunkasta malinolina:)
    Umjesto malina možete upotrijebiti bilo koje voće, svježe ili konzervirano.
    Za torticu bi bilo najbolje da prenoći u hladnjaku, ali možete ju servirati i nakon cca 4 do 5 sati u hladnjaku.



Nema komentara:

Objavi komentar