loading...

srijeda, 30. studenoga 2016.

Jagolina

    Sastojci
  • Fil
  • 400 gr svjezeg sira (Quark-a)
  • 200 gr kiselog vrhnja (cvrstog)
  • 300 gr jogurta (nature)
  • 200 gr secera
  • 150 ml tucenog slatkog vrhnja
  • 160 ml vocnog soka
  • 20 ml limunovog soka
  • 10 listica zelatine
  • Preljev i voce
  • 500 gr jagoda ili voca po zelji
  • 2 vrecice preljeva za torte (ako su jagode onda crveni)
  • 500 ml vocnog soka od jagoda ili jabuka
  • secera po zelji
  • Priprema

    1. 1.
      Izmrvite sve kekse za podlogu, otopite margarin pa ga dodajte u kekse, ulijte sok i dodajte kokos. Sve promjesajte u cvrstu vlaznu masu. Ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa.
    2. 2.
      Llistice zelatine stavimo da nabubre u hladnoj vodi. U medjuvremenu izmiksajte sir, vrhnje, secer i jogurt. Takodje istucite tecno slatko vrhnje u cvrsti slag-
    3. 3.
      Stavite vocni sok i od limuna sok na pec da se zagrije, iscjedite zelatinu i jedan po jedan listic dodavajte u toplu tecnost da se istopi. Sklonite sa peci i dodajte nekoliko zlica iz jogurt-smjese u sok i zelatinu pa onda tek prespite sve u ostalu smjesu od sira.
    4. 4.
      Stavite u hladnjak da se malo rashladi i ocvrsne..nemorate dugo, oko 15-tak minuta dok ocistite i isjecete jagode. Nekoliko jagoda isjecite na kockice a ostatak isjecite na ploske za ukrasavanje torte gore.
    5. 5.
      Kad izvadite masu od sira iz hladnjaka lagano umjesajte i tuceni slag u masu pa na najsporijoj brzini mikserom sve izmjesajte u glatku kremu. uspite malo smjese u kalup sa podlogom. Pospite nekoliko isjeckanih jagoda, pa opet malo uspete smjese (ja sam sipala sa onom velikom zlicom za juhu) i opet jagode i tako dok ne utrosimo masu.
    6. 6.
      Ostavite Jogolinu neka se malo stvrdne u hladnjaku. Nakon neka 2h napravite preljev po uputama na vrecici. Ako imate sok od jagoda onda vam i netreba biti preljev crveni. Jagode poslazite po zelji na tortu i onda prelijte sa preljevom. Opet u hladnjak i uzivajte najbolje sutra dan :) u ovoj Jogolini :)
    Izvor:www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar