- 1.
Ovako sam recept prepisala iz Silvijine slavne bilježnice :) :
- 2.
Pećnica na 180.
- 3.
Odvoji žutanjke od bjelanjaka. Žutanjke mix sa šećerom i vanilin šećerom. Dodaj ulje, malo naribane narančine korice i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- 4.
Zakuhaj mlijeko u koje umiješaš mak. Dodaj smjesi. Bjelanjke s prstohvatom soli izmiksaj u čvrsti snijeg i ručno umiješaj u smjesu. Izlij u namašćen i lagano pobrašnjen četvrtasti pleh i peci 35 min. Gotov kolač prelij s 4 žlice toplog mlijeka pa premaži s 3 žlice omiljenog džema (prednost daj kiselkastijem džemu :)
- 5.
Za glazuru otopi sve navedene sastojke na najslabijoj vatri pa prelij po kolaču i ostavi da se stegne u frižideru.
Nema komentara:
Objavi komentar