loading...

utorak, 29. studenoga 2016.

Šarena torta

                    Bakin stari recept

Sastojci

  • za glazuru i dekoraciju:
  • 100 g čokolade
  • oko 60 ml vode
  • 70 g šećera
  • ... šarene mrvice, sa voćnim ukusom (npr. Dr.Oetker)
  • Priprema


    1. Penasto umutiti jaja (oko 2 min), dodati šećer i mutiti još 2 minuta. Zatim umešati brašno i prašak za pecivo.

    2. Onda u zavisnosti od boje, dodavti u žuti biskvit puding od vanile i bourbon vanilin šećer, u braon kakao, puding od čokolade i vanilin šećer i u crveni puding od maline i ekstrakt.

    3. Kore peći posebno jednu za drugom, na oko 180*C, oko 13 minuta. Peći u plehu vel. 26cm.

    4. Kore ohladiti , pa ih zatim izrezati kao na slikama 1 , i 2 . Srednji krug je oko 18 cm, a najmanji oko 7, 5 cm.

    5. Za sirup pomešati sve sastojke sem ruma i pustiti da provriju. Zatim procediti i ohladiti, pa umešati rum. Treba da bude oko 1, 5 l sirupa.

    6. Na tanjir za torte staviti prvu koru šarenih krugova i uokviriti obodom forme, pa naliti sa oko 500 ml sirupa, premaztai sa pola marmelade, zatim staviti drugu koru šarenih krugova, vodeći računa da onaj krug ispod ne bude iste boje, pa uraditi isto.

    7. I na karaju staviti treću koru šarenih krugova, takođe voditi računa o boji, pa naliti ostatkom sirupa. Tortu ostaviti da miruje preko noći u frižideru.

    8. Sutradan, napraviti glazuru: pomešati navedene sastojke i otopiti. Ohladiti i naliti preko torte. Za ukras posuti šarenim mrvicama
    Izvor:www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar