loading...

nedjelja, 27. studenoga 2016.

Kristalni keks od kokosa


Sastojci
  • za testo (oko 60 kom.)
  • 50 g kokosovog brašna
  • 250 g pšeničnog brašna
  • 100 g mlevenih badema, ljušćenih
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca
  • žumanac
  • malo soli
  • 3 kašike krem-likera od kokosa (Batida de Coco)
  • Priprema

    1. 1.
      Kokosovo brašno propržiti na teflonskom tiganju dok ne porumeni. Ohladiti.
    2. 2.
      U posudi za mešanje izmešati sve praškaste sastojke pa dodati naseckani maslac, žumanac i liker. Sve dobro umesiti.
    3. 3.
      Testo tanko razvaljati na pobrašnjenoj površini pa modlom vaditi komade u obliku zvezde ili kristala.
    4. 4.
      Komade ređati na pleh sa papirom za pečenje, pa peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C, oko 7-8 minuta.
    5. 5.
      Za glazuru izmešati šećer u prahu sa toliko likera da se dobije glatka glazura pogodna za prelivanje. Njome preliti kekse i ukrasiti dekor perlama i sjajnim šećerom.
    Izvor:www.coolinarka.com
  • za dekoraciju:
  • 150 g šećera u prahu
  • 2-3 kaš. krem-likera od kokosa (Batida de Coco)

Nema komentara:

Objavi komentar