Sastojci
- za testo (oko 60 kom.)
- 50 g kokosovog brašna
- 250 g pšeničnog brašna
- 100 g mlevenih badema, ljušćenih
- 150 g šećera
- 150 g maslaca
- 1 žumanac
- malo soli
- 3 kašike krem-likera od kokosa (Batida de Coco)
Priprema
- 1.Kokosovo brašno propržiti na teflonskom tiganju dok ne porumeni. Ohladiti.
- 2.U posudi za mešanje izmešati sve praškaste sastojke pa dodati naseckani maslac, žumanac i liker. Sve dobro umesiti.
- 3.Testo tanko razvaljati na pobrašnjenoj površini pa modlom vaditi komade u obliku zvezde ili kristala.
- 4.Komade ređati na pleh sa papirom za pečenje, pa peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C, oko 7-8 minuta.
- 5.Za glazuru izmešati šećer u prahu sa toliko likera da se dobije glatka glazura pogodna za prelivanje. Njome preliti kekse i ukrasiti dekor perlama i sjajnim šećerom.
Izvor:www.coolinarka.com- 1.
- za dekoraciju:
- 150 g šećera u prahu
- 2-3 kaš. krem-likera od kokosa (Batida de Coco)
Nema komentara:
Objavi komentar