loading...

srijeda, 23. studenoga 2016.

Torta-Kolač-sa tresnjama i grizom

    Ovo je starinski recept,koji se cesto spremao u mojoj familiji,u ovo vrijeme proljece-ljeto kad su tresnje -visnje bile  u sezoni...Brzo se radi,jako je ukusan i socan jer mu tu svjezinu "daju" kiselo vrhnje,tresnje i griz.Ako volite,izvolite:))) 


Sastojci

  15 osoba
  • 400g. griza(krupice)
  • 4ooml. kiselog vrhnja 20%m.m.
  • 200g. secera(moze i manje)
  • vrecica vanilin secera
  • jaja
  • 500-600g. socnih tresanja/visanja
  • na vrh noza praska za pecivo
  • malo soli ili par kapi limunova soka za cvrsci snijeg od bjelanjak 
  • Priprema


    1. Odvojite zutanjke i bjelanjke.
      Bjelanjke s malo soli tucite u cvrsti snijeg.

    2. Mijesajte zutanjke sa secerom i vanilin.secerom.

    3. Kada se secer istopi, dodajte kiselo vrhnje.
    4. Na kraju umjesajte rucno, snijeg od bjelanjaka i griz s malo praska za pecivo.
    5. Smjesu stavite u kalup za tortu,-26cm.- prekrijte tresnjama -visnjama i pecite ipecite pola sata na 180C.Kada se ispece, neka se ohladi
    6. Posluživanje  
    7. Izrezite kolac-tortu  na zeljene komade ,pospite sa prah secerom i vanilin.secerom .i posluzite s svjezim tresnjama i uzivajte u toplom ljetu:)))
    Izvor:www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar