loading...

subota, 26. studenoga 2016.

Kolac od badema i lješnjika






     Sastojci: 3 jaja, 150 g putera, 200 g šećera, 100 g čokolade, 120 g badema, 1 kašičica naribane korice limuna, 120 g lješnika, 150 g šećera
Za šlag: 500 ml vrhnja za šlag, 2 vrećice šlagfixa
Za čokoladnu glazuru: 100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Od bjelanjaca umitite čvrsti snijeg. Puter i šećer pjenasto izmiješajte električnim mikserom. Umiješajte žumanjca i sve dobro izmiješajte. Dodajte naribanu čokoladu, oguljene i grubo mljevene bademe, limunovu koricu te na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaca. Smjesu izlijte u namašćen kalup za tortu (promjera 21 cm) i pecite u rerni zagrijanoj na 180 Celzijevih stepeni 60-ak minuta. Lješnike popecite u teflon tavi. Ogulite ih, a zatim grubo sameljite. Šećer zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete svijetli karamel. U njega umiješajte lješnike i izlijte na papir za pečenje. Smjesu ostavite da se stvrdne i potpuno ohladi. Stvrdnutu masu izlomite i grubo usitnite u mužaru ili električnoj sjeckalici. U vrhnje za šlag umiješajte šlag fix i mutite dok ne dobijete čvrsti šlag. U njega umiješajte smrvljeni šećer s lješnjakom i rasporedite preko ohlađenog tijesta. Šlag prelijte čokoladnom glazurom ili ga jednostavno njome prošarajte.    
Za vise recepti posjetite srtanicu: 
Sastojci: 3 jaja, 150 g putera, 200 g šećera, 100 g čokolade, 120 g badema, 1 kašičica naribane korice limuna, 120 g lješnika, 150 g šećera
Za šlag: 500 ml vrhnja za šlag, 2 vrećice šlagfixa
Za čokoladnu glazuru: 100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Od bjelanjaca umitite čvrsti snijeg. Puter i šećer pjenasto izmiješajte električnim mikserom. Umiješajte žumanjca i sve dobro izmiješajte. Dodajte naribanu čokoladu, oguljene i grubo mljevene bademe, limunovu koricu te na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaca. Smjesu izlijte u namašćen kalup za tortu (promjera 21 cm) i pecite u rerni zagrijanoj na 180 Celzijevih stepeni 60-ak minuta. Lješnike popecite u teflon tavi. Ogulite ih, a zatim grubo sameljite. Šećer zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete svijetli karamel. U njega umiješajte lješnike i izlijte na papir za pečenje. Smjesu ostavite da se stvrdne i potpuno ohladi. Stvrdnutu masu izlomite i grubo usitnite u mužaru ili električnoj sjeckalici. U vrhnje za šlag umiješajte šlag fix i mutite dok ne dobijete čvrsti šlag. U njega umiješajte smrvljeni šećer s lješnjakom i rasporedite preko ohlađenog tijesta. Šlag prelijte čokoladnom glazurom ili ga jednostavno njome prošarajte. 

Za jos recepti posjetite stranicu:
http://najboljireeceptiii.blogspot.ba/?m=1

Nema komentara:

Objavi komentar