loading...

petak, 25. studenoga 2016.

Hrskavi kroasani


                   Nikad bolje nisam probala,
                    tope se u ustima!!!


SASTOJCI:
  • 300ml ulja
  • 150ml vruce vode
  • 1 prasak za pecivo
  • cca 500g brasna
  • za valjanje:
  • cca 200g secera u prahu
  • 1 vanilin secer
PRIPREMA:
  1. Ukljucite rernu na 200 stepeni.
  2. Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
  3. Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom.
  4. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene.
  5. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije 😉
  6. Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
POSLUŽIVANJE
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju)


Izvor:
Www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar