Nikad bolje nisam probala,
tope se u ustima!!!
SASTOJCI:
- 300ml ulja
- 150ml vruce vode
- 1 prasak za pecivo
- cca 500g brasna
- za valjanje:
- cca 200g secera u prahu
- 1 vanilin secer
PRIPREMA:
- Ukljucite rernu na 200 stepeni.
- Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
- Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom.
- Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene.
- Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije
- Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
POSLUŽIVANJE
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju)
Izvor:
Www.coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar