loading...

srijeda, 23. studenoga 2016.

Monte kolač

Sastojci

  8 osoba
  • Smeđa krema
  • 1/2 l Hole vrhnja za šlag
  • 30 dkg čokolade za kuhanje 
  • 1.
    Biskvit:
    Izmiksati bjelanjek u čvrst snijeg, dodati šećer i žutanjke pa opet malo izmiješati, te polako sve ostale sastojke. Peći u limu 30×40 cm na masnom papiru. Biskvit kad je pećen poškropiti hladnim mlijekom.
  • 2.
    Bijela krema:
    U mlijeku skuhati gustin koji razmutimo sa malo mlijeka i šećerom. Kad je kuhano pokriti prozirnom folijom da se ne stvori korica. U hladno dodati margarin.
  • 3.
    Smeđa krema:
    U vrhnju otopiti čokoladu na laganoj vatri, al paziti da ne zakipi. Ostaviti da se hladi cca. 2 sata. Zato je najbolje smeđu kremu prvu pripremiti tako da se hladi dok radimo ostalo.
  • 4.
    Biskvit premazati najprije bijelom kremu, a potom izlijemo smeđu kremu.
    Ostaviti da se hladi preko noći da glazura stegne. 








































Izvor:
Www.coolinarka.com





Nema komentara:

Objavi komentar