Sastojci
8 osoba- Biskvit
- 4 kom žutanjka
- 6 žlica šećera
- 1 kom vanilin šećer
- 8 žlica brašna
- 2 žlice kakao praha
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 dl ulja
- 1/2 dl mlijeka
- 4 kom bjelanjka (snijeg)
- Smeđa krema
- 1/2 l Hole vrhnja za šlag
- 30 dkg čokolade za kuhanje
- 1.Biskvit:
Izmiksati bjelanjek u čvrst snijeg, dodati šećer i žutanjke pa opet malo izmiješati, te polako sve ostale sastojke. Peći u limu 30×40 cm na masnom papiru. Biskvit kad je pećen poškropiti hladnim mlijekom. - 2.Bijela krema:
U mlijeku skuhati gustin koji razmutimo sa malo mlijeka i šećerom. Kad je kuhano pokriti prozirnom folijom da se ne stvori korica. U hladno dodati margarin. - 3.Smeđa krema:
U vrhnju otopiti čokoladu na laganoj vatri, al paziti da ne zakipi. Ostaviti da se hladi cca. 2 sata. Zato je najbolje smeđu kremu prvu pripremiti tako da se hladi dok radimo ostalo. - 4.Biskvit premazati najprije bijelom kremu, a potom izlijemo smeđu kremu.
Ostaviti da se hladi preko noći da glazura stegne.
Izvor:
Www.coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar