loading...

srijeda, 23. studenoga 2016.

Bakin rolat

    Stari dobri klasik od rolata i kolaca. Ovo je bio medju prvim mojim isprobanim receptima jos kao mala,baka me je ucila... Od samo malo sastojaka,onih u kuci,da se napravi kolac,e tako je bilo nekada.. Ovo je jedini kolac koji se u mojoj kuci pojede za dan. :-)



Sastojci

  • Biskvit:
  • 3 jajeta
  • 5-6 kasika vruce vode
  • 150 g. secera
  • 1 vanilin secer
  • 100 g. brasna
  • 50 g. skrobnog brasna (gustina,gunssela,skroba)
  • 1 kasicica praska za pecivo (ili sode bikarbone,ili bez ).
  • Fil:
  • 250-300 g. marmelade od malina ili slicno.
  • Za posipanje:
  • - secer u prahu.  
  •  
  • Priprema

    1. 1.
      Penasto umutite jaja sa vrucom vodom,mikserom (na najvecoj brzini)- 1 min.
      Pomesaj secer,i van.secer,pa zajedno dodaj u masu od jaja,i sve zajedno umutite jos oko 2 min.
    2. 2.
      Pomesajte brasno,skrobno brasno i p.za pecivo(ili sodu,ili bez icega za narastanje),i dodajte u masu lagano muteci na najmanjoj brzini na kratko dok se sve ne sjedini.
    3. 3.
      Testo sipajte u pleh koji ste predhodno podmazali,i oblozili papirom za pecenje,velicine (30 x 40 cm),i izravnajte povrsinu.
    4. 4.
      Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 C.oko 20-tak min.dok ne dobije zlatnu boju.
    5. 5.
      Pecen,i jos vruc,odmah prevrnite na kuhinjsku krpu(koju ste predhodno pokvasili hladnom vodom,i ocedili),i odmah uvijte u rolat,sacekajte par minuta,pa odrolajte,skinite papir i opet urolajte biskvit.
      Mozete ga posuti malo sa kristal secerom.
      Ohladite.
    6. 6.
      Ohladjen biskvit namazite sa dzemom ,zarolajte,i pospite secerom u prahu...

    Posluživanje

    Najlepsi mi je sa dzemom od sljiva.. :))
    Imam jos jednu verziju koju radim a to je sa vise jaja,brasnom,bez skroba i sastojaka za dizanje..,ali ovo je malo drugaciji,ukus mi je kao oni kupovni..


Izvor:www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar