Sastojci
- Biskvit:
- 3 jajeta
- 5-6 kasika vruce vode
- 150 g. secera
- 1 vanilin secer
- 100 g. brasna
- 50 g. skrobnog brasna (gustina,gunssela,skroba)
- 1 kasicica praska za pecivo (ili sode bikarbone,ili bez ).
- Fil:
- 250-300 g. marmelade od malina ili slicno.
- Za posipanje:
- - secer u prahu.
Priprema
-
1.
Penasto umutite jaja sa vrucom vodom,mikserom (na najvecoj brzini)- 1 min.
Pomesaj secer,i van.secer,pa zajedno dodaj u masu od jaja,i sve zajedno umutite jos oko 2 min. -
2.
Pomesajte brasno,skrobno brasno i p.za pecivo(ili sodu,ili bez icega za narastanje),i dodajte u masu lagano muteci na najmanjoj brzini na kratko dok se sve ne sjedini.
-
3.
Testo sipajte u pleh koji ste predhodno podmazali,i oblozili papirom za pecenje,velicine (30 x 40 cm),i izravnajte povrsinu.
-
4.
Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 C.oko 20-tak min.dok ne dobije zlatnu boju.
-
5.
Pecen,i jos vruc,odmah prevrnite na kuhinjsku krpu(koju ste predhodno pokvasili hladnom vodom,i ocedili),i odmah uvijte u rolat,sacekajte par minuta,pa odrolajte,skinite papir i opet urolajte biskvit.
Mozete ga posuti malo sa kristal secerom.
Ohladite. -
6.
Ohladjen biskvit namazite sa dzemom ,zarolajte,i pospite secerom u prahu...
Posluživanje
Najlepsi mi je sa dzemom od sljiva.. :))
Imam jos jednu verziju koju radim a to je sa vise jaja,brasnom,bez skroba i sastojaka za dizanje..,ali ovo je malo drugaciji,ukus mi je kao oni kupovni..-
1.
Izvor:www.coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar