loading...

srijeda, 23. studenoga 2016.

Brzi Kroasani

   Ako već imate “svoj” recept za izvrsne kroasane, provjerite ovaj. Fini su i brzi, a možete ih po volji izvesti u slatkoj i slanoj varijanti.

Sastojci

  • 40 g svježeg pekarskog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 500 ml mlijeka
  • jaje
  • žumance
  • 3 žlice ulja
  • margarin (250 g)
  • 1 žličica soli
  • 800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
  • Priprema

    1. 1.
      Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.
    2. 2.
      U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac. Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.
    3. 3.
      Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu. Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.
    4. 4.
      Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).
    5. 5.
      Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
    6. 6.
      Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.

    Posluživanje

    Kad kroasane izvadite iz pećnice, možete ih premazati šećernim sirupom.

    Savjet

    Kroasane možete i puniti nadjevom po želji.
  • Izvor:www.coolinarka.com
  • Za premazivanje:
  • jaje

Nema komentara:

Objavi komentar