Sastojci
- 40 g svježeg pekarskog kvasca
- 1 žličica šećera
- 500 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1 žumance
- 3 žlice ulja
- 1 margarin (250 g)
- 1 žličica soli
- 800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
Priprema
- 1.Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.
- 2.U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac. Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.
- 3.Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu. Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.
- 4.Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).
- 5.Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
- 6.Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.
Posluživanje
Kad kroasane izvadite iz pećnice, možete ih premazati šećernim sirupom.Savjet
Kroasane možete i puniti nadjevom po želji.- 1.
- Izvor:www.coolinarka.com
- Za premazivanje:
- 1 jaje
Nema komentara:
Objavi komentar