Štrudlice sa sirom su ideale za sve proslave ili okupljanje društva u stanu. Mogu se servirati
kao toplo predjelo ili biti odlična večera u Vašemo domu za celo društvo dok uživate uz
odabrani film.
Sastojci:
Kora:
500 g brašna
100 g margarina
1 dl ulja
1 jaje
1/2 kašičice soli
1/2 kocke (20 g) kvasca
1 dl mleka
1 kašičica šećera
Fil:
300 g kravljeg sitnog sira
1 žumance
1 dl jogurta
Premaz:
1 žumance
50 g susama
Kora:
500 g brašna
100 g margarina
1 dl ulja
1 jaje
1/2 kašičice soli
1/2 kocke (20 g) kvasca
1 dl mleka
1 kašičica šećera
Fil:
300 g kravljeg sitnog sira
1 žumance
1 dl jogurta
Premaz:
1 žumance
50 g susama
Priprema
U decilitar mlake vode promešajte kaičicu šećera i kavasca. Ostavite da stoji desetak
minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadoli kvasac. Zamesite
testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji 30 minuta na toplom.
Nadolo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvučite oklakijom to tanje. Sir, jogurt i
žumance, dobro promesajte. Razvučeno testo premaite polovinom fila. Namazanu koru
urolajte.
Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane trudle isecite na manje štrudlice.
Premaite viljukom umućenim žumancetom i pospite susamom. Poređajte u namazan pleh i
pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i
prekrijte krpom par minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar