loading...

utorak, 29. studenoga 2016.

Pita od višanja



Potrebno za kore:
  • 500 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )
  • 250 gr šećera
  • 2 cela jaja
  • 200 gr margarina
  • 100 ml mleka (može i kiselo mleko ili pavlaka)
  • 1 vanili šećer ( 10 gr )
  • rendana kora jednog limuna


Fil:
  • 1 kg očišćenih višanja,
  • oko 200 gr šećera
  • 2 vanili šećera ( 20 gr )
  • malo cimeta
  • 1 puding od vanile


Priprema:
Višnje prodinstati sa šećerom i cimetom pa masu zgusnuti sa 1 pudingom od vanile razmućenom
u par kašika vode, ohladiti.
Smesu za testo dobro umesiti rukama dok se ne dobije kompaktna kocka testa.
Zamotati je u providnu foliju i ostaviti pola sata u frižider.
Posle pola sata razvaljati polovinu testa na pleh i izbockati viljuškom.
Kratko peći pa onda izvaditi, rasporediti fil od višanja i prekriti drugom polovinom
testa.  Vratiti u rernu.
Peći na 180 stepeni dok i ova gornja kora ne dobije lepu boju.
Posuti šećerom u prahu.
Količina je za jedan veći pleh.

Nema komentara:

Objavi komentar