loading...

utorak, 29. studenoga 2016.

Čokoladna sanjarka


Sastojci: 
5 jaja, 200 g putera,
 100 g šećera,
 100 g čokolade,
 1 kašika kaka,
 4 kašike brašna,
 100 ml mleka,
 100 g crne čokolade,
 100 g mlečne čokolade,
 50 g putera,
 500 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje.

PRIPREMA
 Jaja penasto umutite. U drugoj činiji penasto umutite puter, a zatim dodajte šećer i umućena jaja. Smesu umutite mikserom. Dodajte rastopljenu čokoladu, kakao, brašno i prašak za
pecivo, pa pažljivo promešajte da se sastojci sjedine. Zatim smesu prebacite u podmazan kalup i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Izvadite kolač iz rerne i dok je još vreo prelite ga hladnim mlekom i ostavite da se natopi. U šerpu stavite crnu čokoladu, dodajte mlečnu čokoladu i puter i rastopite. Kada se čokolade rastope dodajte Moja Kravica Kuhinjica pavlaku za kuvanje i uz neprestano mešanje kuvajte dok se ne zgusne. Prelite toplu glazuru preko kolača i ostaviti da se ohladi i stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar