loading...

ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Rafaelo kuglice



Sastojci:
  • 100 ml vode
  • 150 gr kristal šećera
  • 120 gr margarina
  • 200 gr mleka u prahu
  • 150 gr kokosa + 50 gr za valjanje
  • pečeni lešnik za sredinu kuglica
Priprema:
Vodi dodati šećer i staviti da provri.
Kada vri minut, dodati iseckan margarin, i sačekati da se otopi.
Skloniti sa vatre, i odmah istresti mleko u prahu i kokos.
Brzo i energično mešati, ili to uraditi mikserom, da se ne bi stvarale grudvice.
Ostaviti da se skroz ohladi, na sobnoj temperaturi.
Posle samo vaditi kašičicom, stavljati lešnik i izmedju dlanova praviti kuglice koje uvaljamo u kokos.
Ja sam u toku pravljenja 3 puta morala prati ruke, jer se uvek na sredini dlana malo smese za kuglice uvek zalepi, iako je masa idealna za pravljenje kuglica.
Ostaviti na neko hladnije mesto, jer se na toploti suše i mogu biti malo tvrđe, a to ne želimo.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar