Sastojci
Tijesto
– 250 g maslaca
– 130 g secera u prahu
– 1 vanilija secer
– 1 jaje
– 500 g brasna
– 1 prasak za pecivo
– 2 kas. kakaa u prahu
Tijesto
– 250 g maslaca
– 130 g secera u prahu
– 1 vanilija secer
– 1 jaje
– 500 g brasna
– 1 prasak za pecivo
– 2 kas. kakaa u prahu
Priprema
Izmutite omeksali maslac sa secerom u prahu i vanilija secerom. Umijesajte jaje. Dodajte postepeno brasno sa praskom za pecivo, dobicete fino , srednje mekano tijesto koje mozete oblikovati.
Podijelite tijesto na 2 djela. U jedan dio dodajte 2 kas. kakaa u prahu i dobro zamijesite. Oba tijesta tijesta razvaljajte u pravougaonik . Tamno tijesto stavite na svijetlo tijesto i zarolajte u rolat.
Rezite rolat na tanke kriskice. Svaku kriskicu valjajte u ruci kao kuglicu dok dobije mramornu mostru.
Slazite na pleh sa pek papirom i pecite na 160°C, 20 min.
Izmutite omeksali maslac sa secerom u prahu i vanilija secerom. Umijesajte jaje. Dodajte postepeno brasno sa praskom za pecivo, dobicete fino , srednje mekano tijesto koje mozete oblikovati.
Podijelite tijesto na 2 djela. U jedan dio dodajte 2 kas. kakaa u prahu i dobro zamijesite. Oba tijesta tijesta razvaljajte u pravougaonik . Tamno tijesto stavite na svijetlo tijesto i zarolajte u rolat.
Rezite rolat na tanke kriskice. Svaku kriskicu valjajte u ruci kao kuglicu dok dobije mramornu mostru.
Slazite na pleh sa pek papirom i pecite na 160°C, 20 min.
Nema komentara:
Objavi komentar