loading...

ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Kolač sa breskvama

                           Brzi letnji kolač koji može biti
                           pripreman i sa nektarinama, kao i 
                           sa kajsijama, a u zimskom periodu sa                                      kompotom. Veoma je osvežavajuć 
                           zbog samog voća i finog vanila krema sa                                kiselom pavlakom.

Sastojci za pleh 23 x 23 cm
Kora:
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo ( 5 gr )
Fil:
  • 600 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 350 ml kisele pavlake
  • 4 kašike šećera
  • 3 velike breskve
  • šlag ili slatka pavlaka
Priprema:
Ulupati belanca uz dodavanje šećera da se dobije jaka pena.
Zatim dodati žumanca i opet sve umutiti.
Na kraju umešati varjačom brašno i prašak za pecivo, pa sve istresti u obložen pleh i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni 10 minuta zavisno od rerne.
Kora je gotova kada je odgore tamno žute do svetlo braon boje.
Pečen biskvit ostaviti u plehu u kojem s epekao pa prohladjen isprskati sa mlekom.
Očistiti i iseći breskve i poslagati po kori ali tako da izmedju komada ima razmaka da bi izmedju “legao” fil.
Pomešati puding, šećer i 150 ml mleka a ostatak staviti da provri pa kada provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku i mešati dok se ne sjedini.
Odmah potom preliti preko breskvi i ostaviti da se skroz ohladi.
Na ohladjen kolač staviti šlag ili slatku pavlaku i uživati.
Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar