Sastojci
- 115 g. maslaca (omeksalog na sobnu temperaturu)
- 140 g. secera
- 3 vrecice vanilija secer
- 2 jaja
- 95 g. brasna
- 50 g. gorki kakaao
- 1/4 kasikice soli
- 100 g. crne cokolade 70% kakaao
- 25 g. mlijecne cokolade
-
Priprema
- 1.Prvo pripremiti lim od 25 cm cetvrtasti, obloziti ga papirom za pecenje. Zagrijati pecnicu na 160 stupnjeva.Mikserom pjenasto izmiksati maslac i obe vrste secera, jedno po jedno jaje, mjesati jos oko 2 minute.Zatim dodati predhodno izmjesano skupa brasno, kakaao i sol, prosijati pripremljenu smjesu od brasna.Sve skupa dobro izmiksati, zatim dodati isjeckanu na sitnije cokoladu.Pola cokolade samo, pola kada pritresemo smjesu u lim posuti sa preostalom cokoladom.Peci oko 20-25 minuta.Ja sam pekla tocno 20 minuta.Cackalica kada i probate da li je peceno mora ostati malo na njoj smjese, jer browni moraju biti socni kada se ohlade.Pustiti da se skroz ohladi, istopiti na pari mlijecnu cokoladu pa isarati odozgo preko biskvita.Mozete prosarati i s karamelom odozgo umjesto mlijecne cokolade isto super :)Dobar tek :)
Posluživanje
Mlijecnu cokoladu sam koristila od nacetik uskrsnjih cokoladnih zeka ;) - 1.
Izvor:
Www.coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar