loading...

srijeda, 23. studenoga 2016.

Išleri

              U čast davne ljubavi carice Sissi i cara Franje Josipa mali grad Bad Ischl posjećuju i danas mnogi turisti u potrazi za ljubavlju poput one carskoga para. Za utjehu i slatka sjećanja obično im ostanu samo mali slatki, čokoladom preliveni kolačići.



Sastojci

  • Za tijesto:
  • 140 g maslaca
  • 200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • 70 g šećera u prahu
  • žumance
  • 3 žlice Kakaa u prahu Dolcela
    1. 1.
      Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte tanko i izrežite male kolutiće (3-5 cm).
    2. 2.
      Stavite na pobrašnjen pleh peći oko 13-15 minuta na 180°C.
    3. 3.
      Za kremu, u metalnoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer da dobijete pjenastu kremu, te stavite na parnu kupelj kuhati uz neprekidno miješanje dok krema ne postane gusta i kuhana (oko 15 minuta).
    4. 4.
      Kada se krema zgusne, malo je ohladite, pa zatim umiješajte razrađeni maslac. Kremu miješajte dok se ne ohladi.
    5. 5.
      Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.

    Posluživanje

    Dijelom kreme možete išlere dodatno ukrasiti i poslužiti uz kavu.

    Savjet

    Umjesto ove kreme možete upotrijebiti Kremu za torte Dolcela – priprema će biti kraća, a ukus vas neće iznevjeriti.
  • Izvor: www.coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar