Sastojci
- Za tijesto:
- 140 g maslaca
- 200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 70 g šećera u prahu
- 1 žumance
- 3 žlice Kakaa u prahu Dolcela
- 1.Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte tanko i izrežite male kolutiće (3-5 cm).
- 2.Stavite na pobrašnjen pleh peći oko 13-15 minuta na 180°C.
- 3.Za kremu, u metalnoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer da dobijete pjenastu kremu, te stavite na parnu kupelj kuhati uz neprekidno miješanje dok krema ne postane gusta i kuhana (oko 15 minuta).
- 4.Kada se krema zgusne, malo je ohladite, pa zatim umiješajte razrađeni maslac. Kremu miješajte dok se ne ohladi.
- 5.Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Dijelom kreme možete išlere dodatno ukrasiti i poslužiti uz kavu.Savjet
Umjesto ove kreme možete upotrijebiti Kremu za torte Dolcela – priprema će biti kraća, a ukus vas neće iznevjeriti.- 1.
- Izvor: www.coolinarka.com
- Za kremu:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 Vanilin šećer Dolcela
Nema komentara:
Objavi komentar