loading...

utorak, 29. studenoga 2016.

Čupavci


Sastojci za biskvit:
- 500 g maslaca,
- 200 g šećera,
- 2 žumanceta,
- 2 dl mleka,
- 300 g brašna,
- kesica praška za pecivo,
- 2 belanceta


 Za preliv:

- 2 dl mleka,
- 250 g šećera,
- 70 g maslaca,
- 4 štangle čokolade,
- kašika kakaoa,
- 250 g kokosovog brašna

PRIPREMA
Maslac istopite i penasto umutite sa šećerom, žumancima i mlekom. U to dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a na kraju umešajte sneg od belanaca. Testo razlijte u veći podmazan pleh i pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohlađen patišpanj isecite na štangle ili kocke. Sastavite sve sastojke za preliv i prokuvajte ih. U ohlađen preliv umačite svaki isečeni komad kolača, sačekajte kratko da upije čokoladu i potom uvaljajte u kokos

Nema komentara:

Objavi komentar