loading...

ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Pita od jabuka

         Malo drugacija , ali puno ukusnija pita od jabuka . Izuzetna kombinacija omeksanih jabuka ,  svilenkaste slastcarske kreme i krckavih badema i sve jos zacinjeno finim aromama cimeta , vanilije , ruma i narance . Savrseno 



Sastojci

  12 osoba
  • Posip
  • 120 g badema narezanih na listice
  • 70 g secera
  • 3 zlce omeksanog maslaca
  • 1.
    Najprije napravi tijesto . Brasno secer i sol pomijesaj , pa dodaj vrlo hladni maslac , krem sir i mast . Uz pomoc vilice ili dva noza namrvi hladne sastojke u brasno dok ne dobijes mrvice velicine graska . Dodaji vodu zlicu po zlicu i umijesi neuredno tijesto koje kada stisnes u saku treba zadrzati oblik . Ako nije dodaj jos zlicu dvije vode . Umotaj tijesto u foliju i pusti neka se hladi 1 sat .
  • 2.
    U medjuvremenu napravi nadjev od jabuka . Jabuke ocisti i narezi , te pospi sokom od limuna . Maslac otopi u siroj i dubljoj tavi , pa dodaj narezane jabuke i secer i dinstaj 8-10 min. Dodaj sve ostale sastojke i dobro promijesaj .
  • 3.
    Dok se nadjev s jabukama hladi , tijesto za pitu razvuci u krug dovoljno velik da njime mozes obloziti kalup za pitu promjera 26 cm . Nakon sto oblozis kalup tijestom i dekoriras rub nabockaj dno tijesta vilicom i oblozi folijom . Na foliju uspi grah , lecu ili rizu i sve prebaci u pecnicu ugrijanu na 160 stupnjeva i peci oko 18-20 min .
  • 4.
    U medjuvremenu sve sastojke za slasticarsku kremu dobro izmijesaju jednolicnu i glatku masu , te ostavi sa strane do upotrebe . 
  • 5.
    Za posip sve sastojke stavi u zdjelu za mijesanje i lagano vrscima prstiju utrljaj omeksani maslac pazeci da ne izlomis previse listice badema . 
  • 6.
    Polu-pecenu podlogu za pitu izvadi iz pecnice i po dnu rasporedi nadjev od jabuka . Preko nadjeva prelij pripremljenu smjesu za slasticarsku kremu . Sve stavi peci ok 30 min. 

  • 7.
    Nakon 30 min izvadi pitu iz peci i pospi cijelu pripremljenim posipom . Sve vrati u pec i pusti neka se pece jos 15-20  dok se krema lijepo ne stisne i posip porumeni .
  • 8.
    Pecenu pitu izvadi iz peci i ohladi na resetki za hladjenje , pa prebaci u hladnjak da se sve dobro stisne i ohladi najbolje preko noci . Prije serviranja pitu izvadi iz hladnjaka i serviraj sobne temperature . Ako zelis mozes pitu posuti sa secerom u prahu .

Nema komentara:

Objavi komentar