loading...

petak, 12. svibnja 2017.

KINDER PINGUI



Sastojci

  • BISKVIT:
  • 6 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 4 žlice vode
  • 2 žlice ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice kakaa (gorkog)
  • 1/2 Praška za pecivo Docela
  • KREMA:
  • 500 ml Slatkog vrhnja Dolcela
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 1 želatina mljevena (10g)
  • GLAZURA: 200 g čokolade za kuhanje
  • 120 g margarina
  • 4 žlice mlijeka
  • PRELJEV:
  • 50 ml vode
  • 2 žlice kakaa gorkog
  • 2 žlice šećera
  • Priprema

    1. 1.
      BISKVIT: Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka te od bjelanjaka izmiksati čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksati sa šećerom, vanilin šećerom, dodati ulje i vodu te postepeno dodavati mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo. Kada dobijemo glatku smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka.
      Lim od pećnice obložiti papirom za pečenje, izliti smjesu te peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 10 do 15 minuta.
      Biskvit ohladiti i prerezati ga na pola.
      PRELJEV: U manju posudu staviti vodu i šećer te kuhati dok se šećer ne otopi. Dodati kakao, dobro promiješati i kuhati još 2 minute.
      Polovinu biskvita staviti na tacnu te ga preliti sa 3, 4 žlice preljeva, ali iprezno jer biskvit nemože upiti previše, malo ga razmazati žlicom.
      GLAZURA:  Na pari otopiti čokoladu u mlijeku i margarinu nadjeckanom na listiće.

      KREMA: Želatinu ptipremiti prema uputama na vrećici.
      U dublju posudu staviti  slatko vrhnje sa šećerom u prahu miksati ga 3, 4 minute te dodati pripremljeu želatinu.

      SLAGANJE: Prvi dio biskvita kojg smo prelili preljevom od kakaa premazati polovinom šlaga, preliti ga 1/3 čokoladne glazure pa kolac staviti u frižider da se čokolada stisne.
      Kada se čokolada stisnula, kolač premazati drugom polovinom šlaga, staviti drugu polovinu biskvita. Zatim biskvit preliti sa 3, 4 žlice preljeva.
      Žlicom malo razmazati preljev uz lagani pritisak.
      Kolač preliti ostatkom glazure i staviti na hlađenje

Nema komentara:

Objavi komentar