loading...

srijeda, 10. svibnja 2017.

Salata od kuskusa


Sastojci

  4 osobe
  • 200 g kuskusa
  • češnja češnjaka
  • luka (ljubičasti ili ljutika)
  • po 1 crvena, žuta i zelena paprika
  • krastavac
  • rajčice
  • 250 g šampinjona
  • 1 vezica vlasca
  • Priprema

    1. 1.

      Kus kus pripremiti prema uputi na pakiranju i ostavite da se ohladi  ( Kod mene je bilo da se u 200 ml vode doda žličica soli i 2-3 žlice maslinovog ulja, sve zakuha i u to doda kus kus. Ostavi se koju minutu da kus kus nabubri i upije vodi i na kraju se doda žličica maslaca i sve dobro promiješa). Tijekom hlađenja povremeno rastresite kus kus vilicom.
    2. 2.

      Dok se kus kus hladi pripremite povrće:
      Oljuštite češnjak i luk. Češnjak protisnite kroz drobilicu, a luk sitno nasjeckajte.
      Paprike prepolovite, očistite od sjemenki, operite, posušite i narežite na sitne kockice.
      Krastavac operite, odrežite krajeve, prepolovite ga.odstranite žlicom sjemenke i narežite na kockice.
      Rajčice operite, posušite, prepolovite i žlicom odstranite vodanastu sredinu sa sjemenkama. Narežite na komadiće. .
      Šampinjone očistite, prebrišite vlažnom četkicom ili krpom, i ovisno o veličini prepolovite ih ili narežite na četvrtine.
      Vlasac operite, otresite vodu i nasjeckajte.
    3. 3.

      Ohlađenom kuskusu pridodajte pripremljeno povrće i lagano promiješajte.
    4. 4.

      Za preljev izmješajte limunov sok, maslinovo ulje, sol, papar i chilli papričicu. Pomiješajte preljev sa salatom i na kraju umiješajte peršin.
      Ostavite da odstoji sat vremena da se okusi lijepo prožmu.

    Posluživanje

    Poslužiti kao prilog uz meso ili kao samostalan obrok.
    Dobar tek !!

    Receptić je iz knjige Dobra hrana za prijatelje.
    Radila sam ovu salatu sinoć za fešticu za moj ročkas i svih je oborila s nogu pa su tražili recept.( Upravo zato sam ga i napisala da im ga mogu linkati ).

Nema komentara:

Objavi komentar