Žutanjke i šećer (ako nemate šećer u prahu sameljite na mlinčić za kavu i prosijete ga ).. pjenastoizmiksati te dodati pjenasto izrađeni maslac te izjednačiti smjesu. U smjesu dodati orahe ( nisam imala dovoljno pa sam dodala 1 žlicu lježnjaka i mrvica). Dodati kako i rastopljenu čokoladu ekstrakt bittermandel vaniliju burbon šećer .Dodati ostale sastojke osim slatkog vrhnja.
Dobivenu smjesu podijelite u dva dijela ..otprilike podjednako ili ako želite fiše file onda vam je biskvit manji..ali najljepše je podjednako da ispadne i biskvita i file.. Jedan dio szaviti u kalup torte promjera 24 cm namazan maslacem i mrvicama a drugi dio staviti u frižider da se fila stisne.
Ispeći biskvit na 180-185°C u receptu u knjizi od Biluš & Božić iz 1982 g "Domaći kolaći" piše 40 minuta ..ja sam je pekla 30 minuta na 180°C.
Kad se skroz ohladi premazati nepečenim dijelom smjese od kojeg smo ispekli i biskvit.i poravnati..Gore ukrasiti sa istućenim slatkim vrhnjem.. ili sa šlagom iz vrećice Podravka.
Ohladimo u frižideru preko noći najbolje jer ja sam bila nestrpljiva ..dobila iznenadne goste pa se nije baš stisla.
Bitno je da se dobro ohladi i da smjesu podjednako podijelite ja sam se žurila pa mi je malo neravna..
Nema komentara:
Objavi komentar