loading...

petak, 12. svibnja 2017.

Feteer meshaltet /nadjeveno egipatsko tijesto


Sastojci

  4 osobe
  • Poriluk:
  • srednja poriluka/povrće po ukusu
  • sol,papar
  • maslinovo ulje
  • 100g ribanog sira
  • Priprema

    1. 1.
      Napravite tijesto:
      U posudu stavite mlako mlijeko ,dodajte kvasac i secer ,pa lagano rukom mijesajte da se secer rastopi ,ostavite par minuta pa se kvasac aktivira .
      U zdjelu stavite prosijano brasno/prvo 350g/ ,sol ,jaje,pa u sve dodajte  cijelu kolicinu mlijeka kvascem.Zamijesajte tijesto uz dodavanje ostatka brasna dok ne dobijete fino glatko tijesto koje ne  se lijepi.Tijesto fino izradite .Podijelite ga na dva dijela.
    2. 2.
      Razvaljajte svaki dio tijesta na pravokutnik,nekak bude tako da gotovo mozete vidjeti radni stol ,ali ne pretanko da mozete premazat maslacem sobne temperature,ako vam je zgodnije mozete cak i otopiti maslat pustiti da se malo ohladi da ga ne mazete vruceg pa stime u debljem sloju premazati kore.
      Zarolajte usko kore po duzoj strane ,pa ih zamotajte u puža.
      Pokrijte zarolano tijesto sa krpom ili prozirnom folijom pa odlozite u frizider na 2h.
    3. 3.
      Za to vrijeme izdinstajte meso:
      Na zagrijano ulje dodajte sitno nasjeckani luk ,na njemu prodinstajte meso dok se fino ne uprzi i postane suho /pazite da odaberete nemasno meso zato je bolje da zamolite mesara da vam samelje/dodajte nasjeckani cesnjak,cumin ,sol,papar ,nasjeckani peršin,prsohvat cimeta ,ljute paprike i timijan .Sve dobro promijesajte ,isprobajte dali ste zadovoljni okusom.
      Odlozite da se ohladi.
      Osim poriluka mozete koristiti i drugo povrce po želji /tipa dinstane tikvice,spinat,kupus ,blitvu i sl.
      Operite i narezite poriluk sa zelenim dijelom.Prodinstajte sve na maslinovom ulju uz dodatak soli i papra da malo uvene /pazite da vam ne izgori jer onda morate ispocetka/
    4. 4.
      Nakon dva sata izvadite puzeve od tijesta .
      Razvaljajte ih na pobrasnjenoj podlozi u krug ,premjesteti na protvan prvu koru .Na nju stavite nadjev od mesa ,pospite naribanim sirom ,Na vrh stavite poriluk.
      Isto napravite i sa drugom korom ,preklopite povise prve .
      Kore bi trebali biti odprilike 30cm promjera
    5. 5.
      Krajeve pite podvucite i dobro stisnite da se spoje.bodite cijelu pitu vilicom.
      Stavite peci /na najnizu vodilicu /u zagrijanu pecnicu na 200C/15 min.
      Smanjite temperaturu na 180C panastavite peci jos 20min.dok ne vidite da je fino pecena i hrskava.

Nema komentara:

Objavi komentar