Sastojci
- 500gr mlevenog mesa
- 6 Vecih tortilja
- 2 solje Graska
- 1 Crvena paprika
- 1/2 solje boranije
- 1/2 solje Zamrznutog kukuruza šećerca Podravka
- 1 Sargarepa
- 400gr Rendanog kackavalja po zelji
- 150gr rendanog parmezana
- 1/2 solje Dunsta(domaceg kuvanog paradajza
- 250gr krem sira
- soli(po potrebi)
- Crni papar mljeveni Podravka (biber)
- Ulje
Priprema
- 1.Boraniju,sargarepu i papriku iseckati sitno.
- 2.Fil :Na malo ulja proprziti meso,pa dodati svo povrce i dinstati dok sve ne bude gotovo.Posoliti,pobiberiti i naliti sa dunstom pa jos malo dinstati.Po potrebi dodati kasicicu brasna,da stegne fil.
- 3.Okrugli pleh(ja sam koristila onaj za torte na kom se skidaju stranice)vrlo malo premazati uljem pa staviti jednu tortilju,premazati je krem sirom,zatim sa par kasika fila,pa sve posuti sa kackavaljem i parmezanom.
- Postupak ponoviti jos 4 puta pa poslednjom tortiljom poklopiti tortu,premazati krem sirom i posuti preostalim kackavaljem i parmezanom.
- 1.Zapeci u rerni na na 180 stepeni odprilike 20-ak minuta,ili dok se ne otopi sav kackavalj.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar