Sastojci
4 osobe- Tijesto:
- 260g Pšeničnog glatkog brašna
- 130g Šećera ( kristal)
- 115g maslaca/iz frižidera/hladan
- 1/2žličice Sode bikarbone Dolcela
- 1/2žličice Prašak za pecivo Docela
- na vrh noza soli
- 180g kiselo vrhnje/20%
- 1 vanilija šećer
- 1 jaje/L
Priprema
- 1.Napravite preljev od jagoda tako da u lončić na srednju vatru stavite šećer i nasjeckane jagode lagano dinstate dok se jagode ne ukuhaju, neće vam za to trebati puno vremena jer i sami znate da je to mekano voće, lagano pritisnite jagode vilicom da se zgnječe do kraja, .Dodate gustin razmučen u malo vode. Promiješate dobro ostavite da na srednjoj vatri da se lagano sve ugusti.Odložite do korištenja će se taman malo ohladiti. Zamiješajte sve sastojke za sirni preljev/dovoljna će vam biti metlica. Napravite tijesto: U zdjelu stavite na kocke narezani hladni maslac.Dodate šećer i brašno.Prstima miješate da dobijete mrvičastu strukturu /možete korisiti i dvije vilice/.Kad su se formirale mrvice, odvojite par žlica/to je za posip poslije/u zdjelicu sa strane.U ostatak dodate jaje, kiselo vrhnje, šećer vaniliju, sol te sodu bikarbonu i pecivni prašak.Sve dobro izmiješate/ja sam promiješala drvenom žlicom/ pa prelijete u kalup/ja sam koristila okrugli 22Cm/koji ste prije toga lagano premazali maslacem i posuli brašnom.
- 2.
- 1.
- Preljev od sira:
- 230g krem sira
- 1 jaje/L
- 100g Šećera ( kristal)/više manje po ukusu/
- Preljev od jagoda.
- 400g svježih nasjeckanih jagoda
- 1,5žličica Gussnel Dolcela (gustin)
- 3žlice vode
- 3žlice šećera/više manje ovisi o kiselosti voca/
Nema komentara:
Objavi komentar