loading...

petak, 12. svibnja 2017.

Fina pita od jagoda



Sastojci

  4 osobe
  • Tijesto:
  • 260g Pšeničnog glatkog brašna
  • 130g Šećera ( kristal)
  • 115g maslaca/iz frižidera/hladan
  • 1/2žličice Sode bikarbone Dolcela
  • 1/2žličice Prašak za pecivo Docela
  • na vrh noza soli
  • 180g kiselo vrhnje/20%
  • vanilija šećer
  • jaje/L
  • Priprema

    1. 1.
      Napravite preljev od jagoda tako da u  lončić na srednju vatru stavite šećer i nasjeckane jagode lagano dinstate dok se jagode ne ukuhaju, neće vam za to trebati puno vremena jer i sami znate da je to mekano voće, lagano pritisnite jagode vilicom da se zgnječe do kraja, .Dodate gustin razmučen u malo vode. Promiješate dobro ostavite da na srednjoj vatri da se lagano sve ugusti.Odložite do korištenja će se taman malo ohladiti. Zamiješajte sve sastojke za sirni preljev/dovoljna će vam biti metlica. Napravite tijesto: U zdjelu stavite na kocke narezani hladni maslac.Dodate šećer i brašno.Prstima miješate da dobijete mrvičastu strukturu /možete korisiti i dvije vilice/.Kad su se formirale mrvice, odvojite par žlica/to je za posip poslije/u zdjelicu sa strane.U ostatak dodate jaje, kiselo vrhnje, šećer vaniliju, sol te sodu bikarbonu i pecivni prašak.Sve dobro izmiješate/ja sam promiješala drvenom žlicom/ pa prelijete u kalup/ja sam koristila okrugli 22Cm/koji ste prije toga lagano premazali maslacem i posuli brašnom.
    2. 2.

      Na biskvit stavite preljev od sira na vrh preljev od voća.Sve prospite mrvicama koje ste sačuvali u  zdjelici. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/50-55 min/provjerite štapićem. Pustite da se pita ohladi prije nego je izvadite iz kalupa.

  • Preljev od jagoda.
  • 400g svježih nasjeckanih jagoda
  • 1,5žličica Gussnel Dolcela (gustin)
  • 3žlice vode
  • 3žlice šećera/više manje ovisi o kiselosti voca/

Nema komentara:

Objavi komentar