Sastojci
- 3 žumanjka
- 150 g šećera
- 450 g Dukatela sirnog namaza
- 3 bjelanjka
- 500 ml vrhnja za šlag
- mljeveni keks
- malo margarina ili maslaca
- šumsko voće
Priprema
- 1.Potrebne su vam tri posude. U prvoj izmiksajte žumanjke sa šećerom, te dodajte Dukatela sirne namaze. U drugoj posudi izradite snijeg od bjelanjaka, a u trećoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag.Zatim, spojite sve tri smjese skupa i miksajte dok se ne sjedini.
- 2.Na dno tepsije/kalupa stavite mljeveni keks pomiješan sa rastopljenim maslacem/margarinom. Keksa stavite količinski po želji, o tome će ovisiti i količina maslaca koja će vam biti potrebna da se fino sjedini. Ja sam radila u tepsiji veličine 28x38 cm.Preko keksa stavite pripremljenu kremu, fino poravnajte i stavite u zamrzivač.
- 3.Smrznuto šumsko voće staviti da prokuha s 3-4 žlice šećera i malo vode. (ne morate cijelo pakiranje šumskog voća, meni je bilo dovoljno pola vrećice). Kad prokuha stavite u neku posudu/zdjelicu s poklopcem i ostavite u frižider. Šumsko voće stavljate kao prilog ili preljev pri posluživanju kolača.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar