loading...

četvrtak, 11. svibnja 2017.

Sladoledni Cheesecake


Sastojci

  • žumanjka
  • 150 g šećera
  • 450 g Dukatela sirnog namaza
  • bjelanjka
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • mljeveni keks
  • malo margarina ili maslaca
  • šumsko voće
  • Priprema

    1. 1.

      Potrebne su vam tri posude. U prvoj izmiksajte žumanjke sa šećerom, te dodajte Dukatela sirne namaze. U drugoj posudi izradite snijeg od bjelanjaka, a u trećoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag.
      Zatim, spojite sve tri smjese skupa i miksajte dok se ne sjedini. 
    2. 2.

      Na dno tepsije/kalupa stavite mljeveni keks pomiješan sa rastopljenim maslacem/margarinom. Keksa stavite količinski po želji, o tome će ovisiti i količina maslaca koja će vam biti potrebna da se fino sjedini. Ja sam radila u tepsiji veličine 28x38 cm.
      Preko keksa stavite pripremljenu kremu, fino poravnajte i stavite u zamrzivač.
    3. 3.

      Smrznuto šumsko voće staviti da prokuha s 3-4 žlice šećera i malo vode. (ne morate cijelo pakiranje šumskog voća, meni je bilo dovoljno pola vrećice). Kad prokuha stavite u neku posudu/zdjelicu s poklopcem i ostavite u frižider. Šumsko voće stavljate kao prilog ili preljev pri posluživanju kolača.

Nema komentara:

Objavi komentar