loading...

petak, 23. lipnja 2017.

Rudy


Sastojci

  • Prhko tijesto:
  • 400 grama brašna
  • 250 grama margarina
  • 150 grama šećera
  • žumanjak
  • 1 vrećica vanili šećera
  • 2 žlice kakaa

  • Fila:
  • 750 grama svježeg sira
  • jaja
  • 3 vrećice vanili šećera
  • 250 grama šećera
  • Priprema

    1. 1.
      Izmješajte suhe sastojke za prhko tijesto pa dodajte žumanjak i margarin narezan na listiće pa umjesite tijesto.
    2. 2.
      Podjelite tijesto na dva jednaka dijela pa ih stavite u zamrzivač na pola sata.
    3. 3.
      Za kremu izmiksajte šećer za bjelanjcima, a sir sa žumanjcima, te spojite te dvije smjese.
    4. 4.
      Izvadite tijesto iz zamrzivača pa jedan dio tijesta naribajte na ribež za jabuke u namazanu i brašnom posutu tepsiju veličine 20x30.
      Na naribano tijesto izlijte fil sa sirom pa po filu naribajte drugi dio tijesta.
    5. 5.
      Pecite na 170 stupnjeva oko 40 min.

Nema komentara:

Objavi komentar