Ako vam je ostala piletina iz supe, ovo je sjajan recept (Foto: Profimedia)
Sastojci | Količina |
piletina | 600g |
tikvica | 2 |
sir | 200g |
suvi začin | po potrebi |
Sos | |
supa | 4 dl |
brašno | 4 kašike |
pavlaka | 4 kašike |
so | po potrebi |
Kako pripremiti
- Piletinu skuvajte u vodi u koju ste dodali suvi biljni začin i malo soli. Kada je meso kuvano izvadite ga iz vode i isecite na tanje filete.
- Izdinstajte tikvice.
- Za bešamel odvojite četiri decilitra supe u kojoj se kuvala piletina. Stavite da prokuva, a posebno izmešajte brašno sa malo vode, pa zakuvajte u vrelu supu. Kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i umešajte pavlaku.
- U vatrostalnu činiju stavite piletinu, pospite tikvicama, rendanim sirom i zalijte bešamelom. Pecite u rerni 10 minuta na 200 stepeni.
Nema komentara:
Objavi komentar