Sastojci
9 osoba- 450gr brašna
- 200gr masti
- 200gr šećera u prahu + šećer za posipanje
- 2 velike kašike meda
- 1/2 praška za pecivo
- Malo soli,
- 2 cela jajeta
- 2 vanilin šećera
- naribana korica limuna
- 400gr suvih smokava
- 1 manja barena jabuka
- Cimet po želji
- Šaka oraha u jezgru
Priprema
- 1.Pomešati dobro, može i ručno, mast, šećer u prahu, 1 kašiku meda, malo soli, koricu limuna, vanilin šećer i jaja. U to dodati suve sastojke tj. brašno, prašak za pecivo. Umesiti fino glatko testo. Testo podelite na 5 delova i ostavite zamotano u foliji samo malo da se prohladi dok pripremite fil.
- U multipraktiku usitnite i pomešajte suve smokve, orahe i barenu jabuku i kašiku meda
- 1.Najbolje uzeti jedan veći komad celofana i na njemu posuti malo brašna. Od testa napravite jedan valjak i razvucite ga na debljinu od 2 mm najbolje. Po dužini stavljati fil. Najbolje fil istiskati pomoću šprica ili kolačarske kese, bude urednije. Uz pomoć celofana preklopiti testo i okrenite štrudlicu tako da preklop bude sa donje strane.
- E sad tako napravljene štrudlice možete ostaviti u frizider malo da se stegnu, pa onda rezati a možete i odma što se mene tiče, kako vam lakše. Seći ih na razmak od 5-6 cm ili kako god je vama lepše.
- Ređati ih jednu do druge na pek papir i peći na 190° nekih desetak minuta. Videće sami kad blago porumene, vadite ih napolje iz rerne.
- 1.Kada se prohlade posuti ih prah šećerom i servirati. Prijatno :)
Posluživanje
Ako ste u guzvi, uvek mozete ove štrudlice pripremiti veče pre i ostaviti u frizider pa ih sutradan peći, a isto tako ih mozete naredjati u neku tacnu plastičnu i zamrznuti.- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar