loading...

ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Mini štrudlice sa smokvama



Sastojci

  9 osoba
  • 450gr brašna
  • 200gr masti
  • 200gr šećera u prahu + šećer za posipanje
  • 2 velike kašike meda
  • 1/2 praška za pecivo
  • Malo soli,
  • 2 cela jajeta
  • 2 vanilin šećera
  • naribana korica limuna
  • 400gr suvih smokava
  • 1 manja barena jabuka
  • Cimet po želji
  • Šaka oraha u jezgru
  • Priprema

    1. 1.
      Pomešati dobro, može i ručno, mast, šećer u prahu, 1 kašiku meda, malo soli, koricu limuna, vanilin šećer i jaja. U to dodati suve sastojke tj. brašno, prašak za pecivo. Umesiti fino glatko testo. Testo podelite na 5 delova i ostavite zamotano u foliji samo malo da se prohladi dok pripremite fil. 
    2. U multipraktiku usitnite i pomešajte suve smokve, orahe i barenu jabuku i kašiku meda
    3. 1.
      Najbolje uzeti jedan veći komad celofana i na njemu posuti malo brašna. Od testa napravite jedan valjak i razvucite ga na debljinu od 2 mm najbolje. Po dužini stavljati fil. Najbolje fil istiskati pomoću šprica ili kolačarske kese, bude urednije. Uz pomoć celofana preklopiti testo i okrenite štrudlicu tako da preklop bude sa donje strane. 
    4. E sad tako napravljene štrudlice možete ostaviti u frizider malo da se stegnu, pa onda rezati a možete i odma što se mene tiče, kako vam lakše. Seći ih na razmak od 5-6 cm ili kako god je vama lepše. 
    5. Ređati ih jednu do druge na pek papir i peći na 190° nekih desetak minuta. Videće sami kad blago porumene, vadite ih napolje iz rerne. 
    6. 1.
      Kada se prohlade posuti ih prah šećerom i servirati. Prijatno :) 

    Posluživanje

    Ako ste u guzvi, uvek mozete ove štrudlice pripremiti veče pre i ostaviti u frizider pa ih sutradan peći, a isto tako ih mozete naredjati u neku tacnu plastičnu i zamrznuti.

Nema komentara:

Objavi komentar