Sastojci
- Tjesto:
- 220 g brasna
- 3 velike kasike kakaoa ( 25 g)
- 50 g secera u prahu
- 30 g mljevenih ljesnika
- 1 jaje (55 g)
- 1 vanilin secer
- 170 g butera
- Za preko:
- 350 ml pavlake za kuhanje
- 60 g butera
- 150 g mljecne cokolade
- 100 g tamne cokolade
- 35 g griza
- Dekoracija po zelji
Priprema
- 1.Prvo pripremiti tjesto:Sve sastojke sjediniti zajedno,izraditi fino u glatko tjesto,zaviti u prozirnu poliju inostaviti 30 minuta da stoji na hladnom.
- 2.Pripremiti okrugli kalup za tart 26 cm premazati sa malo ulja,posuti sa malo brasna.Tjesto na malo brasna razviti i obloziti kalup tjestom,tako da i ivice budu pokrivene sa tjestom.Preko izbosti na dno malo viljuskom staviti tart da se pece u vec zagrijanoj pecnici na 180 stepeni 15 minuta.Pustiti da malo stane dok se punjenje pripremi
- 3.Pavlaku staviti na stednjak kad se pocne zagrijavati dodati joj obe sitnno sjeckane cokolade,cjelo vrjeme mjesati da se sva cokolada istopi,dodati griz mjesati oko 4 minuta i maci sa stednjaka.Cokoladnu smjesu usuti preko tjesta i ukrasiti po zelji,ostaviti na hladnom da se stegne.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar