loading...

ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Cokoladni Tart




Sastojci

  • Tjesto:
  • 220 g brasna
  • velike kasike kakaoa ( 25 g)
  • 50 g secera u prahu
  • 30 g mljevenih ljesnika
  • jaje (55 g)
  • vanilin secer
  • 170 g butera
  • Za preko:
  • 350 ml pavlake za kuhanje
  • 60 g butera
  • 150 g mljecne cokolade
  • 100 g tamne cokolade
  • 35 g griza
  • Dekoracija po zelji
  • Priprema

    1. 1.
      Prvo pripremiti tjesto:Sve sastojke sjediniti zajedno,izraditi fino u glatko tjesto,zaviti u prozirnu poliju inostaviti 30 minuta da stoji na hladnom.
    2. 2.
      Pripremiti okrugli kalup za tart 26 cm premazati sa malo ulja,posuti sa malo brasna.
      Tjesto na malo brasna razviti i obloziti kalup tjestom,tako da i ivice budu pokrivene sa tjestom.
      Preko izbosti na dno malo viljuskom staviti tart da se pece u vec zagrijanoj pecnici na 180 stepeni 15 minuta.
      Pustiti da malo stane dok se punjenje pripremi
    3. 3.
      Pavlaku staviti na stednjak kad se pocne zagrijavati dodati joj obe sitnno sjeckane cokolade,cjelo vrjeme mjesati da se sva cokolada istopi,dodati griz mjesati oko 4 minuta i maci sa stednjaka.
      Cokoladnu smjesu usuti preko tjesta i ukrasiti po zelji,ostaviti na hladnom da se stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar