Sastojci
- 2-3 zlice brasna
- 2 jaja
- 2 zlice piva
- 7-8 zlica palente
- zlicica crvene paprike
- 1 balancana
- malo ulja
- zemlje/kifle/baguette
- listovi zelene salate
- topljivi sir (snite)
- slatki chilli umak
Priprema
- 1.Pripremiti 3 zdjelice; u prvu staviti obicno brasno, u drugu lagano umuceno jaje s pivom, a u trecu zdjelicu staviti palentu i crvenu papriku.Balancane (patlidzane) narezati na fete. Svaku fetu uvaljati najprije u brasno, zatim u jaje pa u palentu.Poprziti balancane/patlidzan u tavi s malo ulja. Pecene balancane staviti na pijat oblozen papirnatim ubrusom.
- 2.Pogacice, kifle, baguette, lepinje ili sto vec imate prerezati na pola (vodoravno) te staviti ispod toplog grilla da malo porumene. U sredinu slozit' balancane, lisce zelene salate, snite sira te slatki chili umak - potom vratiti u pecnicu na minutu.OndaK... dobar vam tek :)
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar