loading...

četvrtak, 27. travnja 2017.

Vocni kolač sa marelicama



Sastojci

  • ½ zamrznutog lisnatog tijesta

  • Za biskvit:
  • jaja
  • 35 g šećera
  • Vanilin šećer Dolcela
  • sok od ½ limuna
  • 35 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

  • Za nadjev:
  • Kompot marelica light Podravka
  • 40 ml likera od marelica
  • 200 ml Šlaga 5+ Dolcela
  • 200 g mascarpone sira
    • Za posluživanje:
    • šećer u prahu
    • Priprema

      1. 1.
        Na podlozi posutoj brašnom razvaljajte lisnato tijesto u kvadrat (24×28 cm). Kvadrat razrežite na dvije trake (12×28 cm).
      2. 2.
        Obložite papirom lim za pečenje i položite tijesto.
      3. 3.
        Vrhom noža kratko zarežite tijesto na nekoliko mjesta i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 20 minuta. Kada kore dobiju lijepu zlatnožutu boju, izvadite ih i ostavite da se ohlade.
      4. 4.
        Za biskvit: pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer, vanilin šećer, limunov sok, a potom istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka.
      5. 5.
        Pjenjačom lagano izmiješajte snijeg od bjelanjaka, žumanjke i brašno.
      6. 6.
        Tijesto pecite u limu obloženom papirom za pečenje tako da oblikujte traku 12×28 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta. Pečeni biskvit ohladite.
      7. 7.
        Voće iz kompota ocijedite. Dvije žlice soka od kompota i liker marelice zagrijte, dodajte marelice narezane na kockice i ostavite da se sve dobro rashladi.
      8. 8.
        Šlag 5+ čvrsto istucite, dodajte mascarpone, kockice marelica te sve lagano izmiješajte.
      9. 9.
        Lisnato tijesto premažite nadjevom, preko nadjeva stavite biskvit pa ponovno premažite ostatkom nadjeva. Drugi komad lisnatog tijesta narežite na trake 3 cm (da bi se kolač lakše rezao) pa ih stavite na nadjev.

      Posluživanje

      Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

      Savjet

      Lisnato tijesto izrežite malo veće jer će se tijekom pečenja skupiti.

Nema komentara:

Objavi komentar